Si asta pentru ca, in multe dintre statiunile balneo, autoritatile locale au reamenajat partiile, ca sa atraga oaspeti. Miscarea s-a dovedit inteligenta. Tinerii le fac concurenta pensionarilor, in special la Vatra Dornei, Sovata sau Harghita.

Jumatate dintre romanii care isi iau vacanta acum, in extrasezon, aleg statiunile balneo unde platesc extrem de putin pentru cazare, mic dejun si tratamente incluse.

Oana Tagean, studenta: "De cativa ani, de cand sunt in liceu, merg cu prietenii. Mi se pare o oferta foarte buna, 330 de lei pentru 6 nopti e incredibil. Adica inainte mergeam un weekend cu acesti bani."

Datorita acestor tarife, numarul clientilor a crescut cu peste 25% fata de anul trecut. Reprezentantii Organizatiei Patronatelor din Turismul Balnear sustin ca spre deosebire de pensionarii care sunt interesati de tratamentele de intretinere ceilalti turisti vor sa se relaxeze si sa skieze.

Rodica Pencea, reprezentant OPTBR: "Cauta hoteluri cu spa, tratamente si mai ales acum iarna beneficiaza si de alte activitati din statiunile respective cum ar fi sa mearga la schi, la Sovata, la Vatra Dornei."

La un hotel de doua stele, preturile incep de la 330 de lei, iar in varianta cu demipensiune o sa dati 470. Cei care opteaza pentru pensiune completa achita 625 de lei. Programul include si doua tratamente pe zi.

Daca nu aveti timp sau nu vreti sa petreceti o saptamana intreaga intr-o astfel de statiune, puteti sa va incarcati bateriile si intr-un weekend prelungit. Pentru trei nopti de cazare, veti da cel mult 650 de lei la un hotel de 4 stele.

Programul este valabil in peste 20 de statiuni. Cele mai cautate sunt Baile Felix, Herculane, Tusnad, Covasna, Sovata si Vatra Dornei.