Acestia sunt dispusi sa cheltuiasca sume importante, insa cer ca sezonul sa se extinda si... iarna. Pentru ca, spun ei, vor profit si pe timpul rece.

Dupa ce au dat o raita prin Neptun, Venus, Olimp, Cap Aurora si Saturn israelienii, insotiti de reprezentanti ai primariei din Mangalia, si-au facut imediat o parere. Zona are potential.

Pentru ca afacerile in sudul litoralului nu au mers prea bine in ultimii ani, aproape jumatate dintre hotelurile aflate aici in statiuni au fost scoase la vanzare. Din pacate, insa, majoritatea sunt intr-o stare deplorabila asa ca cei care vor sa le cumpere au nevoie de foarte multi bani pentru investitii.

Cu experienta in turism, israelienii le-au dat autoritatilor si solutii: "Trebuie sa schimbati conceptul. Ati putea sa introduceti sistemul all inclusive, asa cum este la Sharm-El-Sheyk sau Antalya... acest concept se vinde singur."

Pe langa introducerea sistemului all-inclusive care se practica deja cu mult succes in Turcia, Grecia sau la vecinii bulgari, israelienii au mai ridicat o problema. Sezonul in sudul litoralului dureaza doar doua luni pe vara asa ca trebuie extins. Oamenii de afaceri vor sa colaboreze si cu herghelia din Mangalia care detine in acest moment peste 300 de cai superbi. In acest scop, autoritatile au gandit cateva trasee, prin statiuni, pe malul marii.