In Romania toate aeroporturile raman deschise, desi pilotii sunt avertizati ca intre 2.000 si 5.000 de metri altitudine se mai gaseste cenusa in concentratii acceptabile.

Intre timp pasagerii lasati la sol ridica o intrebare grea pentru profitorii de ocazie: "Cati bani sa ii mai luam si lui asta?"

Cand nu sunt jupuiti de taximetristi, strainii cad pe mana hotelierilor. Chiar daca li s-a spus sa taxeze la jumatate turistii blocati la Bucuresti, receptionerii s-au bazat pe faptul ca englezii nu stiu romaneste.

Dupa o saptamana prin jungla balcanica, doar o parte au ajuns intr-un final la imbarcare.

In tot acest timp la Guvern se stie ca treaba merge struna…

La modul serios, operatorii aerieni acuza de cateva zile guvernele europene ca au exagerat cu masurile de protectie. In Germania, de exemplu, Air Berlin si Lufthansa sustin ca guvernul nici macar nu dispune de baloane meteorologice capabile sa detecteze concentratia de particule de cenusa vulcanica din aer.

Pana vineri se asteapta ca traficul aerian sa se intoarca totusi la normal. Nu dintr-o data. Cei care stau de zile intregi prin aeroporturi risca sa mai astepte, pentru ca prioritate vor avea posesorii de bilete la zi. Ramanem insa la discretia vulcanului si a vantului.