"Cu ocazia acestui eveniment, Bucurestiul a fost invadat de pasionati ai fotbalului: spanioli, romani si alte nationalitati. Cu cateva zile inainte de finala au sosit primii spanioli, astfel hotelierii din Bucuresti au gazduit in aceasta perioada aproximativ 10.000 de turisti spanioli, gradul de ocupare ajungand la 95%, pentru ca in Capitala s-au cazat si peste 10.000 de romani veniti din provincie", se arata intr-un comunicat al federatiei, citat de Mediafax.

Capitala are aproximatv 22.000 de locuri de cazare in hoteluri.

Cu aceasta ocazie, Bucurestiul a avut, potrivit FPTR, cel mai ridicat numar de turisti straini inregistrat vreodata, aproximativ 25.000.

Desi au fost hoteluri care au practicat in aceasta perioada tarife "uriase", numarul acestora a fost mic, astfel ca media cheltuielilor de cazare a fost de 120 euro de persoana pe noapte. Durata medie a sejurului a fost de 2,5 nopti, incasandu-se pentru cazare aproximativ 3 milioane de euro de la turistii spanioli.

Turistilor spanioli din hoteluri li s-au alaturat alti 15.000 de compatrioti sositi cu avioane charter, care au stat in Bucuresti sub 24 ore.

Cei aproximativ 25.000 de turisti spanioli au cheltuit in fiecare zi, in medie, 150 de euro pentru mancare, bautura si cumparaturi, valoarea totala a incasarilor fiind de aproximativ 6 milioane de euro.

Acestor cheltuieli li se adauga un milion de euro reprezentand transportul in Bucuresti si transferurile de la si catre aeroport.
"Am constatat in aceasta perioada sprijinul deosebit al organelor abilitate, care au verificat unitatile de cazare si alimentatie publica si au dispus planuri de masuri fara a aplica amenzi, pentru ca oaspetii nostri sa plece cu o imagine buna despre Bucuresti", au afirmat reprezentantii FPTR.

Formatia spaniola Atletico Madrid a castigat Europa League pentru a doua oara in istorie, dupa ce a invins, cu scorul de 3-0 (2-0), o alta echipa din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Nationala din Bucuresti, in fata a peste 52.000 de spectatori.