Probabil ca sa se convinga ca vor face doar doua ore si jumatate, pana la Constanta. Zambetul li s-a sters repede insa la destinatie, cand au realizat cat de mari sunt preturile de sezon.

O calatorie costa 51 de lei si pe parcursul zilei, noua trenuri vor lega Bucurestiul de mare. Doar patru merg in regim de rapid. Celelate fac peste trei ore.

Oricum, aveti mai multe sanse sa ajungeti bine dispus pe plaja decat cu masina. Intre Cernavoda si Constanta, se circula extrem de greu.

Daca insistati sa circulati cu automobilul, prima provocare va fi sa ii gasiti un loc. Nu il lasati pe spatiul verde, pentru ca veti fi amendati. O ora intr-o parcare privata costa intre 3 si 5 lei.

In situatia in care va ia foamea dupa atatea cautari, aveti doua optiuni - mancati la terasa sau la autoservire. Un pranz fara pretentii costa 15 lei de persoana. Mai puneti insa pentru sezlong, suc, inghetata si bere.

Turistii care vor alege sa-si petreaca sfarsitul de saptamina pe litoral vor avea in primul rand parte de vreme perfecta de plaja, spun meteorologii.

Doar algele din unele zone, probabil, le vor strica pofta de o baie, pentru ca apa marii are aproape 26 de grade. In aer se anunta pana la 33 de grade Celsius.

Insa la cat de aglomerat se anunta urmatoarele zile, pentru un loc bun pe plaja si sezlong liber trebuie sa va treziti mai de dimineata. Cat despre distractie, sunt organizate petreceri si concerte in toate statiunile de pe litoral.

Daca vreti in cluburi sau la plajele mai animate trebuie sa aveti in portofele cel putin cateva sute de lei.