Terasele si restaurantele din Centrul Vechi al Capitalei ar urma sa se inchida la miezul noptii, iar cele de langa blocurile de locuit chiar si la 10 seara. Doar la sfarsitul saptamanii programul cafenelelor si barurilor poate fi prelungit pana la ora unu.

"Din punctul meu de vedere e o mare tampenie. Lumea incepe sa iasa in BUcuresti cel putin dupa ora 23:00. Asta ar insemna sa ajunga in oras la 23:30, sa stea o jumatate de ora. Nici nu apuca sa stea la masa, sa comande sau sa ia ceva", spune Marius Baltescu, angajatul unei cafenele.

Tim si Cintya, doi turisti din Houston, Statele Unite, ne fac un compliment. Ei sustin ca au descoperit la noi un mic Paris, pe care e pacat sa-l ferecam la miezul noptii. De aceeasi parere sunt si cei care au vizitat orasele vestite ale Europei, care atrag anual milioane de turisti.

Pe de alta parte, exista si romani pe care ii deranjeaza zgomotul facut de clientii binedispusi.

Si totusi cativa consilieri locali vin cu o alta idee. "Sa poata sa functioneze pana la patru dimineata", precizeaza Mihai Atanasoaie, fost prefect.

Deocamdata si proiectul Primariei este in stadiul de proiect. Ar putea, insa, intra in vigoare daca va fi votat in Consiliul General.