Presedintele "Entreps", Joaquín Boston, spune ca proiectul organizatiei va permite analizarea ADN-ul oamenilor de afaceri din fiecare tara, cu ajutorul unui instrument verificat.

Va fi studiat codul genetic a 10.000 de intreprinzatori din 28 de tari ale UE. Comportamentul, experienta, capacitatea alfanumerica sau de comunicare vor fi luate in calcul.

"In urmatoarele sase luni vom demara testele iar dupa doi ani vom putea executa planul (...) Depinde insa de ajutorul UE si de fondurile alocate", a precizat Boston, transmite Agerpres.

Oamenii de afaceri europeni si cei din SUA sau Israel, de exemplu, vor fi comparati mai usor, se poate afla care sunt cei mai inovatori.

Secretarul Eurochambres, Arnaldo Abruzzini, a calificat proiectul drept "interesant, deoarece este unul dintre elementele care stau la baza impulsionarii spiritului antreprenorial in Europa"

"Cat timp vom putea produce noi oameni de afaceri in Europa, vom crea un mediu de afaceri care va fi mai productiv pentru o economie bogata si sanatoasa", a subliniat el.