La fel a vrut si ministrul Turismului, venit intr-o vizita fulger pe litoral. Coincidenta sau nu, utilajele lucrau de zor sambata dimineata in statiunea Mamaia, chiar inainte de venirea lui.

Autoritatile din Constanta au pregatit atent vizita ministrului turismului. Au stabilit dinainte bucata de plaja pe care aveau de gand sa i-o arate si, in stil pur romanesc, au inceput sa o cosmetizeze inca din zori. Cel putin sase utilaje ale Directiei Apelor Romane s-au ingrijit ca nisipul sa fie nivelat si curatat.

"Am venit sa vad starea plajelor, sa va cat de pregatite sunt, iar din ceea ce vad aici este in regula. Este adevarat ca plajele nu sunt in ograda noastra, noi ne ocupam de promovare si am venit sa ne asiguram ca turistii vor avea parte de plaje bune si tot ce au nevoie incepand cu 1 mai. Vrem doar sa tragem semnale de alarma acolo unde e cazul si sa-i felicitam acolo unde e cazul", a afirmat Cristian Petrescu, la Mamaia, dupa ce a vizitat plaja din fata radio Vacanta.

Ministrul Turismului a fost rugat de jurnalisti sa se deplaseze cativa metri de la locul unde facuse declaratii pana in spatele unei terase, unde plaja era plina de scoici, iar in apropiere era un stalp de iluminat inclinat. "Cred ca exageram. Sunt zece metri cu scoici si un stalp fata de mii de metri de plaja in regula", a spus Cristian Petrescu.

La randul sau, directorul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, Marian Mitrea, a spus ca pentru inlocuirea stalpului institutia pe care o conduce nu poate interveni pentru ca de acest lucru trebuie sa se ocupe proprietarul terasei respective, dar ca ABADL il va atentiona sa remedieze problema, iar daca nu o va face il va amenda.

Intrebat daca plaja a fost amenajata special pentru vizita ministrului, Mitrea a spus: "Eu am aflat vineri seara, la ora 20.00, ca vine domnul ministru. Plajele nu pot fi amenajate intr-o noapte, poate mai sunt locuri cu probleme, dar plajele sunt pregatite. De altfel, saptamana viitoare predam operatorilor peste 90 la suta din plajele de pe litoral".

Localnicii si turistii care au iesit la plimbare pe plaja au remarcat imediat schimbarea.

Jumatate dintre turistii asteptati weekendul viitor la mare vor alege Vama Veche si ramane de vazut cum va arata plaja cand vor ajunge acolo.