Dezvoltatorul Skytree, Tobu Railways, estimeaza ca turnul va fi vizitat de 32 milioane de persoane in primul an, in jur de 200.000 de turisti pe zi, informeaza Bloomberg.

La deschiderea oficiala a turnului va fi prezent si Yoshizumi Nezu, presedintele grupului.

Turnul Tokyo Skytree, care masoara 634 de metri inaltime, amplasat in estul capitalei nipone, este inconjurat de peste 300 de magazine si restaurante, un planetarium si un aquarium. Skytree va deveni curand noul simbol al orasului Tokyo si va atrage zilnic peste 200.000 de vizitatori, dornici sa admire intreaga priveliste a capitalei, estimeaza analistii citati de Bloomberg.

Tokyo inaugureaza cel mai inalt turn din lume la un an de la cutremurul de 9 grade pe scara Richter, care a lovit din plin Tara Soarelui Rasare si a devastat mare parte din nordul Japoniei. Skytree este construit pe trei picioare, avand o coloana centrala realizata asemenea unei pagode (templu hindus, construit in stil piramidal), pentru a rezista unui eventual cutremur.

La cel mai inalt turn din lume s-a construit timp de patru ani. Skytree a depasit astfel Turnul Canton din Guangzhou, China (600 metri), dar si Turnul Eiffel din Paris, Franta (324 metri). Cea mai mare cladire din lume ramane insa Burj Khalifa din Dubai, cu o inaltime de 828 metri.

Skytree a costat 65 miliarde de yeni (aproximativ 820 milioane de dolari). Vizitatorii turnului vor putea admira peisajul orasului Tokyo atat de la 350 metri, cat si de la 450 metri inaltime (unde se afla doua punti de observare). O excursie insa pana la puntea inferioara va costa in jur de 2.000 de yeni. In ceea ce priveste vizitele la cea mai inalta treapta a turnului, acestea sunt deja rezervate, pana inclusiv pe 11 iulie, potrivit lui Kenji Aoyagi, purtatorul de cuvant al Tobu.

Sase statii de televiziune, inclusiv cea de stat (NHK) vor incepe sa emita de pe Skytree anul viitor, anunta Bloomberg.

Actiunile dezvoltatorului Tobu, grup care construieste atat autobuze, cat si hoteluri, centre comerciale, magazine sau cluburi sportive, au crescut cu 1,6% la inchiderea sedintei bursiere din Tokyo de luni, situandu-se la 386 yeni. Anul trecut, titlurile Tobu au urcat cu 25%.