O tanara, de exemplu, a ajuns la baile reci de la Techirghiol tocmai din Vietnam. A auzit despre namolul sapropelic la un congres pe teme de sanatate si a vrut neaparat sa incerce efectele terapeutice. "Ii simt puterea videncatoare, pentru ca am o durere puternica la genunchi. Cand ma ung cu namol, simt ceva deosebit", spune Windy.

Tot aici am gasit-o si o doamna stabilita de ani buni in Italia. "S-a auzit pana si-n Italia de ce e aici. Suntem intrebati de baile astea de namol, am vazut si multi italieni si aici, pe plaja, probabil ca vin cu romani. E foarte bine, eu aveam probleme cu cervicala, deci va spun sincer, am observant pe pielea mea", marturiseste Elena.

Ani de zile, baile reci de la Eforie Nord si Techirghiol, celebre pe vremea lui Ceausescu, au fost lasate in paragina, iar turistii le-au ocolit. De anul trecut, insa, au inceput renovarile, iar modernizarea cladirilor a adus de la sine un val de turisti.

Totodata, baile reci sunt singurul loc de pe litoral unde nudismul se practica in mod organizat, in intimidate. Exista sectoare separate pentru barbati si femei iar intrarea costa 10 lei. Ca sa dea rezultate, terapia de la bai trebuie efectuata cel putin 10 zile. Un abonament costa 100 de lei.