Povestea de iubire dintre o muritoare si un vampir - esenta seriei Twilight - a facut inconjurul lumii. Padurea misterioasa cu brazi pina la cer in care ei se intilnesc si in care bantuie varcolacii si oamenii reci seamana izbitor cu cea a contelui Dracula. Tocmai de aceea Elena Udrea a prins ideea si impreuna cu agentii de turism vrea sa creeze trasee speciale pentru strainii pasionati intimplari stranii.

"Romania are sansa sa beneficieze de locul de origine al lui dracula, eu cred ca trebuie sa expoatam inteligent", a precizat ministrul Turismului.

Ne-au ajutat si englezii care au facut un studiu din care reiese ca foarte multi pamanteni trateaza Romania ca pe un taram de mit. Avem castele dar nici legendele nu le lipsesc. In jur de 61.000 de britanici au venit in 2011 aici. 3.000 numai in noiembrie, luna in care s-a lansat "Zori de Zi", penultima parte a seriei "Amurg".

Daca suntem isteti putem profita de isteria numita Twlight. In finalul ei apar si doi vampiri romani Stefan si Vladimir. Vladimir este nimeni altul decat Vlad Dracul, cel care a facut cariera la Hollywood.

Cercetarile din Albion arata ca numarul celor care si-au rezervat o calatorie in Transilvania cunoscuta si ca tara de dincolo de paduri a crescut cu 50%. Tentati sa ne viziteze ar fi si rusii insa din pacate obtin viza greu.

"Se poarta nenumararte discutii la nivelul ministerului de interne pentru rezolvarea acestei probleme'',
a explicat Bogdan Oprea, purtator de cuvant al MDRT.

Pana acum, peste 15.000 de rusi ne-au fost oaspeti. Lor li s-au alaturat italieni, nemti si francezi.