La Sovata hotelurile care au intrat in programul balneo sunt pline. Pretul unui sejur incepe de la 400 de lei si include mic dejun, consultatie medicala si 10 proceduri de tratament la baza Lacul Ursu.

"Am avut o vara cu record in luna august. Speram ca si toamna sa fie buna sa fie vreme buna" a explicat Szoboszlai Erik, director vanzari hotel danubius Sovata.

"Lacurile au un namol asa de bun, cei care nu suporta marea pot veni aici si sa faca impachetari minunate", sustine Simona, turista.

Pentru ca cererea romanilor pentru vacante de sanatate a crescut considerabil anul acesta patronatele din turism au dezvoltat 4 proiecte. "O saptamana de refacere" - adica 7 zile de tratamete incepand de la 470 de lei. Pentru "Decada balneara" veti plati peste 700 de lei iar programele "Hai la bai" si "Wellness balnear" pornesc de la 625 de lei.

"E o crestere de peste 50% in unele statiuni. Au moderizat au investit bani in unitatile de cazare si asta a atras un nou segment de public, tinerii. Ei cauta mai mult relaxare", a relatat Ana Smadeanu, consilier comunicare ANAT.

In cele patru programe pentru vacanta de sanatate s-au inscris 19 statiuni balneare, aflate la munte si pe litoral. Cele mai apreciate sunt Felix, Baile Govora si Sovata.