Cele mai populare destinatii din lume au fost anul trecut SUA, China, Franta si Spania.

Turismul international a inregistrat in 2015 o crestere de 4%, generand venituri de 1.400 de miliarde de dolari, in timp ce comertul mondial a urcat cu doar 2,8%, arata datele UNWTO.

In 2015, turismul a reprezentat 7% din exporturile totale globale, fata de 6% in 2014. In topul categoriilor mondiale de exporturi, turismul se situeaza pe pozitia a treia, dupa combustibili si produse chimice, devansand produsele alimentare si automobilele.

Conform datelor CPB Netherlands Bureau of Economic Policy Analysis, 2015 a fost cel mai slab an pentru comertul mondial din 2009. Majorarea veniturilor din turism nu a fost semnificativ afectata de atacurile teroriste, care au sporit temerile privind siguranta vizitatorilor.

"Turismul reprezinta astazi o categorie importanta a comertului international cu servicii. In pofida unei relansari economice slabe, cheltuielile cu turismul international au crescut semnificativ in 2015, ceea ce scoate in evidenta relevanta acestui sector in stimularea cresterii economice, impulsionarea exporturilor si crearea de locuri de munca pentru un numar crescut de economii din intreaga lume", a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.