"Primele rezervari s-au facut inca de la inceputul anului, dupa Revelion. Aproximativ 70 - 80 % din locuri au fost rezervate de agentii din UK, Germania si Romania. Hotelul are 14 camere duble cu pat matrimonial - capacitate totala de 28 locuri. Turistii se impart in doua categorii: cei care dorm in hotel si cei care vin doar sa il viziteze. Dintre cei care viziteaza, majoritatea sunt romani, 80% iar restul sunt turisti straini. Cei care dorm in hotel provin 40 % din UK, 30 % din Germania, 30 % din Romania si 10 % au alte nationalitati", a declarat Lidia Badila, purtatoarea de cuvant a Hotel of Ice Balea Lac, transmite Agerpres.

O noapte de cazare intr-o camera dubla, in hotelul de gheata de la Balea, costa 440 de lei.  

De Revelion, in fata hotelului de gheata nu se vor aprinde artificii, pentru ca in aceasta zona turistica exista risc de avalansa. Se vor lansa insa lampioane.  

Turistii cazati de Revelion in Hotel of Ice vor putea servi cateva preparate, pe farfurii de gheata, iar bauturile alcoolice se vor bea doar din pahare de gheata.

In interiorul hotelului exista un bar de gheata si un restaurant, cu mese si scaune de gheata. De altfel si paturile din interiorul camerelor sunt construite din gheata, peste care s-au asezat piei de animale, paturi si exista saci de dormit.

Din meniul de Revelion fac parte aperitive cu somon afumat, o supa crema de morcovi cu smantana si crutoane, iar la felul principal se va servi medalion de vita cu crema de ardei verde si varza de Bruxelles cu piure de cartofi dulci cu rozmarin. Proprietarii hotelului au pregatit si un meniu vegetarian.  

De Craciun, peste 2 000 de turisti au vizitat hotelul de gheata de la Balea Lac.

Pentru a ajunge aici, trebuie sa platiti 60 de lei pentru o cursa dus-intors cu telecabina, singurul mijloc de transport pentru a ajunge de la Balea Cascada, la Balea Lac.  

In aceasta zona turistica se inregistreaza cel mai mare strat de zapada din judetul Sibiu.

Zapada masura 78 de centimetri, miercuri dimineata la Balea Lac, unde se inregistrau minus 15 grade Celsius.