Calatorii straini au petrecut noaptea trecuta in Bucuresti, intr-un hotel de cinci stele.

Ca sa le indulceasca din micile suparari, organizatorii le-au pregatit calatorilor cate o surpriza in toate garile in care au oprit. Cand acestia au fost adusi in Gara de Nord, au fost extrem de surprinsi.

Din pacate, nu totul a fost la superlativ. Turistii, oameni care admira istoria, spun ca au ramas cu un gust amar cand au vazut cum romanii isi bat joc de ea, in special in Capitala tarii.

"Am fost trista sa vad cladiri care nu sunt folosite si grafiti-ul. Am fost intristata sa aflu si de economia aflata in criza, dar oamenii sunt atat de draguti incat sunt sigur ca isi vor reveni",
a povestit Joy, turist din Texas, Statele Unite.

"Bucurestiul este frumos. Toate ambasadele pe care le-am vazut sunt frumoase. Trebuie insa sa se depuna mai multa munca pentru a arata si mai bine", a spus Shana, turista din New York, Statele Unite.

"Singurul lucru, arhitectura ruseasca. Nu ne-au placut peretii cladirilor foarte mari. Nu pareau intr-o forma buna. Dar ne-a placut muzica",
a afirmat Mike, turist din New York, Statele Unite.

Dupa o stationare de cinci ore la Sinaia, trenul si-a reluat calatoria spre Budapesta, iar apoi orasele Viena si Venetia. O calatorie cu Orient Express a costat anul acesta peste 10.000 de euro.