”Daca in anul 2013 aproximativ 54.000 de pasageri au vizitat Portul Constanta, in anul 2014, pana la aceasta data, au sosit in jur de 64.500 de pasageri. Cresterea se datoreaza eforturilor conjugate ale CN Administratia Porturilor Maritime Constanta, ale Asociatiei Litoral – Delta Dunarii si ale autoritatilor locale, dar si ale contextului politic nevaforabil din Ucraina, ce a determinat ca toate cursele de croaziera sa inlocuiasca in itinerariul lor Portul Odesa cu Portul Constanta”, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Litoral - Delta Dunarii.

Multe dintre navele de croaziera care ajung in Portul Constanta isi prelungesc sederea pe teritoriul Romaniei cu aproximativ o noapte, unele dublandu-si chiar stationarea comparativ cu anul trecut.

In topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croaziera se situeaza cetatenii americani, urmati de francezi, italieni si germani.

Turismul de croaziera cu nave de pasageri in Portul Constanta reprezinta o nisa cu un potential real spre care ne concentram atentia in continuare. Portul Constanta, orasul Constanta, dar si Romania, au de castigat pentru ca multe nave de croaziera nu vor mai face escala in Portul Odesa. In acest context, consider ca Romania trebuie sa isi consolideze strategia de promovare a destinatiilor romanesti avand in vedere situatia politica actuala”, a afirmat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, prin intermediul comunicatului de presa.

Pe parcursul zilei in care nava acosteaza la Constanta, turistii pot face tururi de litoral, pot degusta vinuri la Murfatlar, pot face croaziere de o zi in Delta Dunarii, tururi arheologice si la manastiri sau pot participa la programe cu spectacole folclorice si dejun traditional romanesc.

Astfel, se estimeaza ca cei 64.500 de turisti sositi pe teritoriul tarii chetuiesc in total peste sase milioane de euro in zilele in care navele sunt acostate in Portul Constanta”, se mai arata in comunicatul de presa.