Din sufrageria penthouse-ului din 432 Park Avenue, de 95 milioane de dolari, privelistea este unica: Central Park, Park Avenue, Park Slope, George Washington Bridge, Long Island Expressway sau tribunele de la MetLife Stadium.

"Este aproape ca Mona Lisa, nu ai cum s-a ratezi", le-a spus celor 1500 de muncitori prezenti la ceremonia de finalizare a lucrarilor, Harry B. Macklowe, cel care impreuna cu CIM Group a construit impunatorul turn de 1,3 miliarde dolari.

Nu toata lumea este insa de acord ca reprezinta o opera de arta. Clar privelistea orasului s-a schimbat, dar nu toti sunt siguri ca in bine sau in rau.

Deja s-au vandut mai mult de jumatate din cele 104 apartamente. Cel mai ieftin porneste de la 7 milioane de dolari, iar cel mai scump ajunge la 95 de milioane, dovada ca cerul e de vanzare.

Cine crede ca banii nu pot cumpara fericirea poate ar trebui sa intre si sa vada privelistea din apartamentul situat la peste 400 m inaltime, scriu cei de la The New York Times.

Producatorii show-ului "The Tonight Show" urmeaza sa decida daca vor include 432 in "orizontul" lor .

Tony Malkin, a carui familie a controlat the Empire State Building inca din 1961, spune insa ca turnul este "medieval".

"Multumesc, datorita acestei cladiri voi avea casa visurilor. Si nu va fi una pe strada, ci la inaltime", spun cei care vor acum aici o casa.

Este evident: daca Manhattan a devenit un teren de joaca pentru bogati, atunci 432 Park Avenue este jucaria pe care o vrea toata lumea.

Foto: 432parkavenue.com