"Piata regleaza preturile. Atat timp cat exista cerere, este foarte greu sa convingi hotelierii romani de pe litoral sa lase la pret. Dar daca se va intampla ca anul trecut, cand in mijlocul verii au ramas fara cerere si au fost nevoiti sa lase la pret, am putea asista si in acest an la o situatie similara. Este adevarat ca nu toti hotelierii au preturi foarte mari", a spus Udrea, citata de Mediafax.

Ea a adaugat ca, in ceea ce priveste litoralul romanesc, ministerul pe care il conduce are in vedere proiecte de reorganizare a zonei de sud, pentru eliberarea plajelor.

Ministrul a mentionat ca resursele turistice de care dispune Romania reprezinta una dintre sansele de revenire economica a tarii.

"Cred ca investitiile in infrastructura si servicii, precum si standardele de care avem nevoie si preturile vor fi trei elemente care, impreuna cu promovarea, vor face ca Romania sa devina o destinatie competitiva la nivel international si atractiva. Anul trecut am contractat brandul turistic al Romaniei, iar in urmatorii ani aceasta va fi modalitatea de promovare a tarii noastre pe bani europeni", a spus Udrea.

Udrea a fost prezenta la deschiderea celei de-a 23-a editii a Targului de Turism al Romaniei, care are loc in perioada 25-28 martie, la complexul Romexpo din Bucuresti.