Constructiile de pe litoral sunt verificate de o comisie, condusa de prefectul Constantei, Claudiu Palas, care include, printre altii, reprezentanti ai Garzii de Mediu, ai Inspectoratului Teritorial in Constructii si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Potrivit ministrului Elena Udrea, comisia a intreprins masuri fara precedent in ultimii 20 de ani pe litoral.

"In primul rand s-au stocat constructiile ilegale, iar la ora actuala pe litoral nu se mai construieste nimic ilegal. Se afla in derulare si o actiune de inventariere a tuturor constructiilor de pe litoral, pentru ca nimeni stie care sunt ilegale sau nu", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca demolarile vor continua. Pentru circa 100 de cladiri au fost cerute autorizatiile de construire, iar in cazul altora se cauta inca proprietarii.

Udrea a mai spus ca sunt situatii in care membrii comisiei sunt amenintati cu telefoane care vor fi date la Bucuresti.

"Pentru cei care cred ca pot da telefoane care sa impiedice demolarile, exista un singur numar de telefon la care pot suna si acela este al meu. Daca vor continua sa ameninte, vom sesiza organele statului", a spus Udrea.