Colectia de afise de cinema, gasite intr-o mansarda dintr-o locuinta din statul Pennsylvania, SUA, a fost vanduta pentru o suma totala de 503.000 de dolari, la licitatia organizata, vineri, de casa Heritage Auctions.

Colectia cuprinde 33 de afise din Epoca de Aur a Hollywood-ului.

Potrivit casei de licitatii, un afis care a promovat filmul "Dracula", in regia lui Tod Browning, cu actorul Bela Lugosi in rolul principal, a fost adjudecat pentru cea mai mare suma in cadrul licitatiei - 143.400 de dolari. Afisul a fost cumparat de o persoana care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Actorul maghiar Bela Lugosi s-a nascut la Lugoj, in Transilvania, in 1882, si a devenit cunoscut pentru rolul contelui Dracula din filmul "Dracula", regizat de Tod Browning, in 1931. Bela Lugosi este considerat unul dintre cei mai buni actori de filme horror, din perioada de tinerete a industriei de la Hollywood, fiind cunoscut si pentru filme precum "Fiul lui Frankenstein" (1939) si "Crimele din Rue Morgue" (1932). Bela Lugosi a murit in 1956, la varsta de 73 de ani.

O alta vedeta a licitatiei a fost un afis din 1931 care a promovat filmul "Cimarron", primul western care a castigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film al anului. Acest afis a fost vandut in cadrul licitatiei de vineri pentru suma de 101.575 de dolari.

Citeste si:

Pelicula de 100 milioane de dolari care ar putea detrona succesul colosal al seriei Harry Potter VIDEO