Fata de anii trecuti, se pare ca in 2010, romanii au fost atrasi de Carnavalul de la Rio, mai ales ca sarbatoarea braziliana a cazut in aceeasi perioada cu Ziua Indragostitilor. Totusi, nu vorbim de o destinatie ieftina. Preturile pornesc de la 981 de euro pentru 6 nopti de cazare, dar ajung si la 3000 sau 4000  de euro/persoana. Explicatia cresterii cererii este, in acest an, early-bookingul.

Preturile nu au scazut fata de anul trecut doar ca agentia noastra a achizitionat din timp biletele de avion, fapt ce a facut sa avem un pret mult mai bun decat anul trecut. Turistii nostri au profitat in 2010 din plin de oferta de early booking, care a determinat ca pachetele catre Rio de Janeiro , in perioada Carnavalului si a zilei de Sf. Valentin, sa fie cu 30-40% mai ieftine decat daca si le-ar fi achizitionat anul acesta. Pachetele pentru destinatia Rio de Janeiro per cuplu-3000 si 12.000 euro in functie de hotel, servicii si de locul la carnaval”, a declarat pentru incont.ro Sorin Stoica, directorul general al agentiei de turism Eturia.

Pretul mediu pentru un astfel de pachet este de 2.000 de euro de persoana si include: 5 nopti de cazare, transportul cu avionul, hotel de 4 stele cu micul dejun, biletul la carnaval, transferul aeroport-hotel-aeroport si taxele de aeroport.

Bineinteles tariful poate varia si in functie de data de intrare, aici rezultand modificari de pret in functie de disponibilitatea locurilor la avion. Tariful creste cel mult cu maxim 150 de euro/pachet. Desi oamenii au inceput sa se decida mai greu si se intereseaza mai mult, anul acesta am vandut mai multe vacante la Carnavalul de la Rio, decat anul trecut”, a expicat pentru incont.ro Raluca Purcarea, tourism manager al agentiei Cosmo Travel.

Potrivit lui Sorin Stoica, cererea pentru Carnavalul de la Rio de Janeiro va creste in 2011 cu cel putin 30%.