Printul Fahd al-Saud si-a petrecut vacanta la Disneyland Paris in perioada 22-24 mai, au anuntat mai multe surse. "Evenimentul a fost organizat cu titlu privat" de serviciul Euro Disney dedicat rezervarilor speciale pentru comitele companiilor, firmelor si persoanelor private, a confirmat grupul Disney.

Pe durata sejurului sau, printul, care a sarbatorit in acest fel obtinerea diplomei universitare, "a privatizat parcul pe «landuri»", ceea ce inseamna ca anumite spatii ii erau rezervate in timpul zilei, ca si diminetile, inainte de deschidere, si seara, dupa inchidere, a relatat una dintre surse.

In total, printul a avut alaturi de el circa 60 de persoane. Spectacole inedite au fost organizate pentru ei, cu "personaje rare" ale grupului Disney.

Potrivit unei surse, "un serviciu de securitate special a fost implementat" pentru acest vizitator, unul dintre cei mai buni clienti ai parcurilor Disney.

Parcul, care a primit 16 milioane de vizitatori in 2012, realizeaza o parte din cifra sa de afaceri din astfel de vizite private.
Cele 15 milioane de euro cheltuite reprezinta insa doar o picatura de ocean in activitatea financiara a grupului: din octombrie 2011 pana in septembrie 2012, Disneyland, numarul 1 european in domeniul parcurilor de distractii, a avut o cifra de afaceri de 1,324 miliarde de euro si o pierdere neta de 85,6 milioane de euro. 10% din actiunile grupului sunt detinute de printul saudit si omul de afaceri Al Walid.