Rhodos, Dodocaneze, Grecia

Prima pe lista este cea mai mare dintre Insulele Dodecaneze din Marea Egee. Rhodos este una dintre cele mai mari (78 de kilometri lungime si 30 de kilometri latime) si mai frumoase insule grecesti. Asta pentru ca se bucura de 300 de zile insorite pe an. Rhodos este in mod oficial cel mai insorit loc din Europa si unul dintre cele mai vizitate insule din Grecia.

Faima i-a adus-o soarele, marea si nisipul, fiind catalogata de toti cei care ajung aici drept vacanta ideala. Ce poti sa vezi pe aceasta insula? Printre atractii se numara orasul care poarta acelasi nume, care reprezinta o combinatie arhitecturala intre vechi si nou, viata de noapte din Faliraki si sporturile nautice.

Daca te tenteaza Rhodos pentru vara aceasta, iata o oferta de 255 de euro de persoana pentru un sejur de sapte nopti, in care ai inclus transportul cu avionul.

Insula Capri, Italia

Pe loc doi se afla insula Capri, de pe meleagurile italiene. Ca sa ajungi insa in Capri, trebuie sa treci prin Napoli, de unde iei unul din vasele din port. O astfel de calatorie te costa intre 14 si 17 euro de persoana.

Daca esti putin mai romantic, atunci Capri este destinatia ideala pentru tine. Strazi inguste, buticuri de lux, case cochete, vegetatie luxurianta, terase frumoase, oameni boemi si peisaje de vis, cam asa poate fi descrisa insula italiana.

Cel care a descoperit magia acestei insule a fost Caesar Augustus. Acesta a oferit in anul 29 i.Hr., orasului Napoli insula Ischia, in schimbul micului paradis cu o suprafata de doar 10 kilometri patrati. Capri a devenit apoi resedinta imparatului Tiberius, refugiul artistilor renascentisti, locul de odihna al regilor Frantei, iar mai tarziu, destinatia de vacanta a personalitatilor politice. Astazi, Capri este una dintre cele mai exclusiviste destinatii de pe glob.

Pentru un circuit de zece zile in Italia (care cuprinde si insula Capri), platesti 449 de euro de persoana.

Santorini, Grecia

Bronzul merge la Santorini, o insula mica din sudul insulelor Ciclade, din Grecia, care in trecut se numea Strongyli (Rotund). Numele actual vine de la biserica de pe insula, numita „Aghia Irini” (denumire data de greci) si Santa Rini (nume dat de marinarii straini).

Insula Santorini este destinatia ideala pentru cei carora le place viata de noapte. Numeroasele cluburi, baruri si cafenele de pe plaja si din statiuni ofera posibilitatea unor nopti de neuitat. Santorini are plaje deosebite iar marea este ideala pentru practicarea inotului. Practicarea sporturile acvatice este un mod placut de a dinamiza zilele insorite (in lunile iulie-august temperatura este foarte ridicata). Partea de vest a insulei (Caldera) este o zona vulcanica, iar unitatile de cazare ofera camere cu vedere spre vulcan.

Sapte nopti in Santorini, la un hotel de patru stele, cu avion si mic dejun inclus, te costa de la 368 de euro de persoana.

Malta

Malta este formata dintr-un grup de sapte insule din Marea Mediterana, insa doar trei sunt locuite (Malta, Gozo si Comino).

Situata in inima Mediteranei, Malta reprezinta rezultatul suprapunerii a numeroase civilizatii, de-a lungul unei istorii vechi de mii de ani. Tara a fost locuita din anul 5200 i.Hr. Acestia din urma au numit insula principala Malat.

Sapte nopti intr-un hotel de trei stele, cu masa si avion incluse, te costa in Malta cel putin 322 de euro de persoana. Insa ai mai multe variante de hoteluri la alegere, iar pretul variaza in functie de numarul stelelor acestora.

Sardinia, Italia

Sardinia este inconjurata de insulele mici Caprera, La Maddalena, Asinara, San Pietro si Sant`Antioco. Printre atractiile insulelor se numara turnurile de piatra in forma de strut, marea, plajele si pesterile.

Totodata, daca ajungi in Sardinia, trebuie sa stii ca aici poti practica mai multe sporturi nautice, printre care scufundarile si windsurfing-ul.

60 de euro pe noapte te costa inchirierea unei vile din Sardinia in aceasta vara. Afla mai multe detalii de aici.

Insulele Canare, Spania

Gran Canaria (insulele Canare) este un “continent in miniatura”, situat intre Tenerife si Fuerteventura, cu intinse plaje aurii si interminabile dune din nisip alb, cu sate pitoresti si valoroase ansambluri istorice.

In Insulele Canare, poti face plaja in orice perioada a anului, avand in vedere faptul ca temperatura medie anuala este aici de 24ºC.

In ceea ce priveste entertainmentul, poti face scufundari, surf, pescuit sportiv, ciclism, escalada si drumetii. Iar sarbatorile populare si gastronomia traditionala sunt alte puncte de atractie pentru turisti.

Daca ne raportam la ofertele de cazare, ai la dispozitie hoteluri de lux, dar si case rurale pitoresti.

Exista numeroase centre de intretinere corporala, de frumusete si de talasoterapie. Arta si cultura insulei au si ele locul lor bine definit: exista numeroase muzee, cinematografe, opere si se acorda un rol important festivalurilor de muzica clasica.

O noapte de cazare intr-un hotel de patru stele din Gran Canaria variaza intre 44 si 72 de euro de persoana.

Ibiza, Spania

Una din cele mai populare Insule Baleare, situata aproape de coasta de est a Spaniei, in bazinul Marii Mediterane (in dreptul provinciei Valencia) este Ibiza.

Ce atractii gasesti aici? Concerte in aer liber (amintim aici “festivalul de jazz”), piese de teatru si cluburi de noapte.

Pentru un sejur de sapte nopti in Ibiza, cu masa si transport aerian, trebuie sa scoti din buzunar in jur de 600 de euro, si asta la inceputul verii (in luna iunie). 

O alta modalitate de petrecere a timpului liber in insula Ibiza este golful. Unul dintre terenurile de golf din insula este cel de la Santa Eulalia del Rio, situat la 15 kilometri de aeroportul din Ibiza. Inaugurat in 1990, este deschis tot timpul anului si are toate dotarile necesare.

Corfu, Grecia


Insula Corfu este cea mai nordica insula a grupului Ionian, situata la 32 de kilometri de coasta Greciei. Numele antic al insulei, Korkyra este legat de simbolul zeului Poseidon, zeul marilor, care s-a indragositi de fiica lui Asopos si al nimfei Metope, frumoasa Korkyra si s-a casatorit pe insula, ce azi ii poarta numele.

Corfu este una din cele mai solicitate destinatii de vacanta ale Greciei. Bineinteles, este si cea mai scumpa.

Printre atractiile insulei se numara sporturile sale nautice, distractii litorale si viata de noapte intensa de pe coasta nordica si estica. In schimb, daca nu esti adeptul vietii de noapte, te poti caza pe coasta vestica sau sudica, zone mult mai linistite si „neatinse” de civilizatie.

Spre exemplu, un sejur de sapte nopti la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus sau demipensiune si transport cu autocarul, variaza intre 151 si 185 de euro de persoana.

Bucataria mediteraneana este un alt punct de atractie al turistilor. Preturile insa nu sunt deloc mici: in jur de 9-10 euro o portie, 4 euro salata, iar un vin al casei ajunge cam tot la 4 euro.

Palma de Mallorca, Spania


Mallorca este cea mai vizitata insula din Baleare. Istoria insulei a inceput in anii 1.000 i.Ch., cand Mallorca cel mai sigur refugiu pentru piratii din Mediterana. Dupa dominatia romana, arabii au dominat pana in secolul VIII, iar in 1229 insula a fost cucerita de spanioli, perioada in care Mallorca s-a dezvoltat considerabil, atat din punct de vedere economic, cat si cultural. De atunci a fost considerata provincie spaniola si un fel de anexa a peninsulei iberice.

Astazi, Palma de Mallorca este capitala Insulelor Baleare. Aici locuieste jumatate din populatia insulei Mallorca. Orasul este faimos pentru plajele sale si locurile inradacinate in istorie. Palatul Almudaina si Plaza Mayor sunt cateva dintre locurile cele mai interesante ale insulei.

Pentru sapte nopti petrecute intr-un hotel de patru stele, cu pensiune completa si transport cu avionul, platesti 295 de euro de persoana.

Insulele Madeira, Portugalia

Madeira este un arhipelag tropical aflat in Oceanul Atlantic si o regiune autonoma a Portugaliei. Arhipelagul este format din doua insule populate - Madeira si Porto Santo - si doua grupuri de insule nepopulate, numite Desertas si Selvagens.

Insulele Madeira au fost descoperite in secolul al XV-lea de navigatorii portughezi Joao Goncalvez Zarco, Tristao Vaz Teixeira si Bartolomeu Perestrelo.

Aflata la aproximativ 1.000 de kilometri de Lisabona, Madeira reprezinta practic varful unui munte, care isi inlta stancile semete din apele albastre, fiind unul dintre cele mai adanci locuri din Oceanul Atlantic.

Aceasta este una dintre cele mai populare destinatii turistice din regiunea Portugaliei. Un loc de o frumusete salbatica, cu faleze abrupte, zone de coasta, un spatiu perfect pentru drumetii si excursii, dar si un loc unde te poti relaxa la plaja.

Alaturi de Porto Santo (o alta insula a arhipelagului), Madeira formeaza o zona metropolitana, avand capitala la Funchal.

Un sejur de sapte nopti intr-un hotel de patru stele, cu mic dejun si charter, te costa in Madeira cel putin 900 de euro. In functie de camera in care te cazezi si de facilitatile de care doresti sa dispui, pretul poate ajunge si la 1.700 de euro de persoana.