In acest moment, cam toate hotelurile de la Marea Neagra au introdus fel de fel de oferte de tipul "stai 7 nopti si platesti 6". Totusi, daca vreti sa petreceti doar un sfarsit de saptamana pe tarmul marii, nu va lasati pacaliti de tarifele afisate la receptiile unitatilor de cazare. Ele pot fi negociate la sange, mai ales acum, cand gradul de ocupare al litoralului este de 40%, mult sub asteptarile specialistilor din turism.

In Mamaia, spre exemplu, cele mai avantajoase preturi de cazare le veti gasi la hotelurile de doua si trei stele. Hoteluri precum Marea Neagra, Astoria sau Caraiman (clasificate la trei stele n.r.) au tarife de 120-130 de lei/noapte camera dubla.

La unitatile de doua stele, lucrurile stau chiar mai bine, adica 70-80 de lei/noapte/camera dubla. Astfel de hoteluri sunt Caraiman (care are si o unitate de trei stele mai sus mentionata n.r.), Selena sau Lotus.

Coboram in josul litoralului si ajungem la hotelurile din Eforie Nord si Sud. Aici cazarea este mai ieftina, pentru o camera dubla la un hotel de 2 stele, pretul fiind de 60 de lei.

Cu toate acestea in statiuni ca Eforie Nord, Eforie Sud si Costinesti, cea mai ieftina cazare o gasiti la vile si pensiuni. Din lipsa de turisti, proprietarii acestora au coborat tarifele si pana la 40-50 de lei/noapte/camera.

In Olimp, Jupiter, Saturn si Venus, predominante sunt ofertele de 5 sau 6 nopti de cazare la preturi de 450-500 de lei/persoana/sejurul. Daca impartim 500 de lei la 6 nopti, putem avea un pret orientativ de 80 de lei/noapte pe care stiti cu siguranta ca il puteti negocia cand ajungeti la receptie, chiar daca vreti sa stati pe perioada sfarsitului de saptamana si nu pentru intregul sejur.