”Odată trecută liniştea de la finalul sezonului estival, din luna octombrie activitatea din turism a început să crească din nou susţinută de cererile pentru Revelion, pentru sejururi la schi şi, chiar de cererile pentru vara 2020, în cadrul ofertetelor de early-booking. Pentru Crăciun, cele mai căutate locuri sunt în România, românii caută să închirieze vile, de exemplu în Maramureş, să petreacă în stil tradiţional. Iar pentru Revelion, foarte solicitate au fost Egipt, Sri Lanka, Thailanda, dar şi destinaţii de schi în Austria şi Serbia. Preţurile pachetelor, în general, urcă şi cu 30% faţă de altă perioadă a anului”, a declarat Violeta Ghizdeanu, potrivit News.ro.

Întrebată dacă românii bugetari au folosit pentru aceste sărbători de iarnă voucherele de vacanţă primite, ea spune că cele acordate anul trecut s-au folosit până în octombrie pentru litoral, staţiunile balneo şi la munte, şi inclusiv din cele date anul acesta, dar nu pentru Crăciun şi Revelion.

“Dacă despre Revelion nu sunt multe de spus (cererea este oricum mare), se înregistrează solicitări în creştere pentru alte domenii schiabile, alături de clasica Austrie, făcându-şi loc destinaţii mai noi şi mai accesibile precum Kopaonik – Serbia şi Jasna – Slovacia. Din păcate infrastructura, rutieră şi montană, din ţară noastră nu ne ajută prea mult, destinaţiile de schi de la noi fiind insuficiente, supraaglomerate şi scumpe”, a mai declarat Violeta Ghizdeanu.

De asemenea, în ultima perioadă, din partea turiştilor români s-au înregistrat din ce în ce mai multe solicitări pentru zonele mai îndepărtate şi exotice, mai spune ea.

Am înregistrat o creştere a cererii şi pe segmentul de exotice, noi având clienţi în Thailanda, Singapore, Indonezia, Malaezia şi Sri Lanka, Mexic, precum şi pe cel de ascensiuni montane “accesibile din punct de vedere tehnic”, precum Mont Blanc, Kilimanjaro, Aconcagua, Elbrus, Lenin. Un segment important din portofoliul nostru, în care ne-am şi specializat de altfel, şi pentru care avem solicitări, îl reprezintă excursiile pentru 'copii şi părinţi' în parcurile de distracţie din Europa: Disneyland Paris - Franţa, Gardaland-Italia, Europa Park -Germania. Credem că trendul ascendent din ultimii ani se va menţine în continuare”, a mai spus Ghizdeanu.

Directorul agenţiei Pan European Travel mai susţine că voucherele de vacanţă acordate de guvern au condus la o cresterea atât a numarului de clienţi, cât şi a cifrei de afaceri şi că, cel mai probabil, această tendinţă se va menţine şi în perioada următoare.