Lansata la apa acum 11 ani, nava "The world" este singura din lume care apartine catorva sute de oameni extrem de bogati. O comunitate restransa, cu averi uriase. Vaporul are sase punti, restaurante, piscine, SPA-uri, sali de fitness si tot ce mai trebuie pentru o viata lipsita de griji.

La bord sunt 200 de apartamente exclusiviste, iar cel mai ieftin costa 3 milioane de dolari. Este practic un oras plutitor, unul foarte bogat, pentru ca aici locuiesc oameni de afaceri de succes"

Miliardarii lumii, printre care Donald Trump sau Madonna, au platit cate 7 milioane de dolari ca sa devina proprietarii unor apartamente de lux pe The World. "Asociatia de proprietari" stabileste traseele, porturile si locurile de vizitat, si totul se face democratic, ca sa nu existe conflicte.

Desi la prima vedere par oameni simpli, cei care locuiesc pe acest vas conduc afaceri de miliarde de dolari. Doamna Maureen Johnson detine Corporate Games, specializat pe activitati sportive dedicate angajatilor din multinationale. Dupa ce s-a pensionat, si-a achizitionat un apartament cu doua dormitoare pe acest vas, iar viata ei este acum intr-o continua miscare.

Maureen Johnson: "Este extraordinar, intalnesti oameni de peste tot din lume, acum doi ani de exemplu am stabilit  itinerariul pentru 2016. Vasul este construit in asa fel incat poate ajunge peste tot in lume. Si acum suntem aici, nu este extraordinar?

Aproape in fiecare dimineata, cei de la bord se trezesc in alt port.  Pana acum, vaporul de lux a vizitat peste 150 de tari si 900 de porturi. 

Acest domn conduce o afacere de succes in domeniul biotehnologiei si recunoaste ca viata la bordul unui astfel de vapor de lux nu este la indemana oricui.

Joseph Pike: "Este scump sa traiesti pe apa. Apartamentul a costat 5 milioane de dolari, iar cheltuielile anuale sunt o jumatate de milion de dolari, asa ca da, este destul de scump"

Howard Dickstein - proprietar apartament The World: "Sa traiesti pe apa la acest nivel de viata e nemaipomenit. E practic o casa plutitoare, nu stam mereu pe vas, toate hainele noastre si mobila sunt aici. Iti lasi casa in San Diego California si o gasesti la Sydney in Australia. E acelasi loc, dar s-a mutat!

Chiar daca navigheaza din emisfera Nordica in cea sudica, locuitorii acestui oras plutitor sunt conectati in permanenta cu afacerile lor.

Jeannine English - proprietar apartament The World: "Noi inca muncim, altii sunt deja la pensie, dar sunt multi care muncesc de pe nava. Avem internet, telefoane prin satelit asa ca pot fi in legatura cu angajatii de la birouri"

In cele 26 de ore in care nava a ancorat la Constanta, rezidentii au vizitat centrul vechi al orasului, dar si Bucurestiul. Nava The World paraseste marti seara Portul Constanta si se indreapta spre  Istanbul.