"Bucurestiului trebuie sa-i adaugam si alte segmente de turisti decat cei de business. Trebuie sa-i adaugam genul de turisti care practica turismul cultural, de sanatate, turismul ecumenic si asa mai departe. Putem sa atragem turistii iubitori de circuite culturale", a spus ministrul Turismului in cadrul unei conferinte de prezentare a planului de marketing a Capitalei.

"Nu am abandonat ideea de a construi un centru balnear in Capitala. Ba dimpotriva, lucram la un parteneriat privat pentru acest centru", a punctat Udrea.

"Se recomanda recunoasterea drept destinatie pentru tineri - din punct de vedere al vietii de noapte. Bucurestiul este considerat una din cele mai bune destinatii de entertaiment din sud-estul Europei. Ar trebui sa profitam de asta. Mai avem un obiectiv pe care vrem sa-l indeplinim, si anume o mai buna imagine a Romaniei", a adaugat Elena Udrea.

Unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume revine pe piata romaneasca din 2012

Thomas Cook, va reincepe de anul viitor sa aduca turisti germani, elvetieni si austrieci in Romania, dupa ce in anul 2006 s-a retras de pe piata romaneasca, a spus astazi ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea pentru Mediafax.

"Subsidiara din Germania a grupului britanic, Thomas Cook AG, va opera din 2012, prin intermediul brandului Neckermann, sejururi pe litoralul romanesc, circuite si calatorii in orase", a declarat Udrea.

Thomas Cook s-a retras in anul 2006 de pe piata romaneasca, nemultumit de hotelurile si serviciile de pe litoral.

Alaturi de Neckermann, cei mai mari touroperatori germani - TUI, REWE Touristik si FTI - au Romania ca destinatie de vacanta in cataloagele lor.

Thomas Cook este pionierul turismului de masa. In anul 1841 a organizat o calatorie cu trenul in Anglia pentru 500 de persoane, iar in 1855 a facut primul tur al Europei, organizat pentru turistii britanici.

In 1900, firma Thomas Cook era lider in turismului mondial.

Josef Neckermann a infiintat firma Neckermann Reisen in anii `60, in Germania si a inceput sa faca oferte de masa pentru zboruri cu avionul, iar in 1964 a lansat primul catalog turistic. Compania s-a rebranduit ulterior NUR Turistic, iar dupa fuziunea cu firma Condor Flug Diensts a devenit C&N Turistic.

C&N Touristic a preluat in 2001 compania britanica Thomas Cook Holdings Ltd., schimbandu-si numele in Thomas Cook AG, firma inregistrata in Germania. Aceasta a fuzionat in 2007 cu touroperatorul britanic MyTravel, si s-a format astfel Thomas Cook Group Plc., cu sediul central in Londra, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume.

Thomas Cook Group activeaza pe 21 de piete, are 22 de milioane de clienti si a avut in anul fiscal 2009-2010 o cifra de afaceri de 9,3 miliarde de lire sterline. Grupul detine aproape 100 de avioane, are 31.000 de angajati si, in afara de Europa, mai activeza in Asia, Egipt si Canada.

Thomas Cook Group mai detine compania aviatica Condor si brandurile Bucher last Minute, Sentido Hotels&Resort si Air Marin.

Thomas Cook AG este parte a grupului si al treilea touroperator din Germania. Compania mai activeaza si pe pietele austriaca si elvetiana si a avut 3,6 milioane de clienti si o cifra de afaceri de 2,4 miliarde de euro in anul fiscal 2009-2010.

Citeste si:

Economia in casa piratilor si a fostilor sclavi. Arhipelagul cu 7.000 de insule, dintre care doar 2% locuite

Turul Europei cu 60 de euro. Cum? Romanul nu duce lipsa de idei VIDEO