1.      GRECIA. Aflata printre destinatiile preferate ale romanilor, Grecia are multe de oferit, atat din punct de vedere al atractiilor turistice cat si al preturilor. Sunt multe locuri pitoresti unde poti sa mergi, fara sa fii nevoit sa scoti din buzunar salariul pe trei luni de zile.

Creta, spre exemplu, nu te costa decat 199 de euro/persoana, pentru 7 nopti, in luna mai a acestui an. Transportul este cu avionul, cursa charter, iar cazarea se face la Hotel Sergios, clasificat la trei stele.

Insula Kos, denumita si “Insula lui Hipocrate”. Un sejur de sapte nopti aici, nu costa mai mult de 250 de euro/persoana, transportul cu avionul. Puteti gasi oferta la agentiile de turism cu 150 de euro, insa nu uitati de taxele de aeroport de 95 de euro.  

Corfu. Indiferent ca te decizi sa mergi fie cu avionul, fie cu autocarul sau masina personala, preturile pentru aceasta destinatie se mentin sub 300 de euro. Cu avionul, spre exemplu, o astfel de excursie ajunge la 284 de euro, de persoana. Cu autocarul, costurile scad cu 60% si ajung la 109 euro/persoana, pentru un sejur de 7 nopti in luna mai. Totusi, daca vreti sa mergeti cu autocarul in luna august, adica in plin sezol estival, excursia se scumpeste si ajunge la 189 de euro/persoana pentru 7 nopti. Cu masina personala, toata distractia dace 79 de euro/ persoana. Adica, pe noapte cazarea costa 11 euro/persoana.

Insula Zakynthos. O excursie in Zakythos, cu autocarul, porneste de la 119 euro/persoana, iar cu avionul de la 199 euro/persoana. In ambele cazuri, cazarea se face la hoteluri de trei stele. Daca vrei sa uric clasificarea hotelului si sa stai la patru stele, trebuie sa platesti in plus, dar totalul pentru 7 nopti nu va depasi 300 de euro/persoana.

2.      TUNISIA. Desi nu este o destinatie tocmai ieftina, sejururile de 5-6 zile trecand de 500 de euro de persoana, exista si pachete mai ieftine, la conditii foarte bune:

Orasul Sousse, spre exemplu. Un sejur de sapte nopti aici, intr-un hotel de trei stele, pentru lunile martie si aprilie, costa 293 de euro/persoana. Hotelul, Residence Boujaafar, are fiecare camera dotata cu o mini-bicatarie proprie, in felul acesta puteti salva bani pe mancare. Tot in Sousse, dar la un hotel de doua stele plus, in aceleasi conditii, excursia costa 295 de euro/persoana, insa micul dejun este inclus.

3.      TURCIA. O alta destinatie aflata in topul preferintelor turistilor romani, in Turcia sunt multe locuri unde poti sa stai la patru stele, regim all-inclusive si cu bani putini.

Antalya, este unul din aceste locuri. Pentru un sejur aici, cazare, masa si transportul cu avionul, pentru 7 nopti nu veti scoate din buzunar mai mult de 285 de euro/persoana.

4.      AMSTERDAM. Un sejur de 3 nopti, la hotelul Hem de trei stele, va costa 286 de euro/persoana, iar acelasi sejur, dar la hotelul Tulip Inn City West, tot de trei stele, va costa 296 de euro/persoana. Transport:avion.

5.      ROMA. Cu toate ca Roma nu este un oras ieftin, se pot gasi si oferte mai aceesibilie, cum este, aceasta: trei nopti de cazare la hotelul Milani, de trei stele, cu 300 de euro/persoana. Transportul este cu avionul.

6.      ATENA. La hotelul King Jason, poti petrece patru nopti, la pretul de 300 de euro/persoana, transportul cu avionul inclus.

7.      PRAGA si VIENA. Excursiile pentru aceste doua orase sunt mai ieftine si se incadreaza intre 140 si 200 de euro/persoana pentru trei nopti. Transportul se face, din nou, cu avionul.

Alte destinatii cu 300 de euro/persoana: Malta, Croatia, Bulgaria, Budapesta