Timp de 12 ore nu i-a cazat nimeni la Nisipurile de Aur. Administratorii hotelului de patru stele unde credeau ca au camere rezervate i-au anunat cu seninatate ca agentia de turism din Romania nu a platit integral sejurul.

Acela a fost momentul in care cateva persoane din grup au facut crize de isterie. Copiii si profesorii spun ca ei au achitat sejurul. Fiecare a dat cate 130 de euro pentru trei nopti.

Reprezentanta agentiei de turism sustine ca plata banchetului a fost de 10.000 de euro, bani pe care i-a platit integral, in 10 minute. A primit asigurari ca vor fi cazati la hotelul respectiv.

Odata ajunsi la destinatie, femeia a fost pusa sa semneze un act prin care isi asuma responsabilitatea pentru tot ce se intampla.

De cealalta parte, bulgarii anunta ca, din punctul lor de vedere, nu s-au respectat toate conditiile din contract. In sensul ca o agentie din tara lor poarta, de fapt, toata raspunderea. Managerul hotelului sustine ca nu a primit decat 40% din banii datorati.

Cum profesorii si elevii si-au cerut raspicat drepturile, reprezentantii agentiei de turism au gasit o cale de mijloc astfel incat sa nu le strice definitiv excursia. Au reusit sa gaseasca un hotel, tot de patru stele, dar la noi, in Mamaia.

Au platit de aceasta data aproape 17.000 de euro pentru doua nopti de cazare si masa festiva.

Duminica dupa-amiaza, liceeni se vor intoarce acasa, la Ploiesti.

Povestea nu se termina insa aici, pentru ca agentia de turism din Romania intentioneaza sa isi recupereze paguba pe cale legala, de la patronii bulgari. Reprezentantii agentiei au luat deja legatura cu un avocat si vor face demersurile necesare ca sa isi obtina banii.

Pe de alta parte, si copiii vor sa se judece cu romanii si sa le ceara daune morale.