Daca ai un cardul de credit poti achita biletul de avion, cazarea la hotel si poti face orice alta plata cu cardul pe parcursul unei luni. Dupa ce te intorci din vacanta, poti sa returnezi banii in 12 rate egale, fara dobanda. Insa aceasta facilitate poate fi accesata de doua ori pe an.

Si bancile mari au carduri de vacanta, insa numai la agentiile de turism partenere. BCR de exemplu lucreaza doar cu trei agentii, in timp ce Raiffeisen cu 11.

Un sejur all inclusive de 7 zile in Antalya pentru doua persoane la un hotel de 4 stele costa, cu tot cu avion, 1.000 de euro. Si poate fi achitat in sase rate lunare, de 166 de euro fiecare.

Turcii de la Credit Europe ofera si ei rate fara dobanda pentru concediu, la zeci de agentii de turism, dar si la hoteluri de pe litoral. De exemplu, un bilet de avion dus-intors pana la Londra pentru inceputul lui iulie costa 150 de euro si poate fi achitat in trei rate a cate 50 de euro.

Alte banci nu au acest tip de imprumut, insa le ofera clientilor cu carduri de credit premium tot felul de reduceri, ca de exemplu asigurare de calatorie sau reduceri de pana la 10% la hotel.

Mare atentie insa! Nu intarzia niciodata cu plata ratelor, altfel dobanda zero se poate transforma si la o zi intarziere in rata cu comision de intarziere de 20 chiar 30%.  Pentru o linie de credit de 2.000 de euro clientul trebuie sa aiba venituri de 700 de euro.