De fapt, distanta este cea care va "usureaza" portofelul pentru ca numai biletul de avion dus-intors pentru Jamaica este undeva la 750-800 de euro. Daca va hotarati sa plecati din timp in acest paradis exotic si va achizitionati biletele de avion cu celputin 5-6 luni inainte, costurile scad simtitor si le puteti lua si cu 30%-40% mai ieftine.

Efortul merita. Jamaica este astazi un loc ideal de vacanta cu plaje albe de nisip fin, hoteluri luxoase, vile cochete, ascunse de palmieri.

OCHO RIOS este o statiune situata in mijlocul coastei de nord, fiind puncul perfect de plecare in explorarea insulei. In mod particular, statiunea este cunoscuta datorita celei mai popualre atractii, Dunn´s River Watrefalls, gradini tropicale si plantatii.

MONTEGO BAY este al doilea oras ca marime,  in golful cu acelasi nume, oras cu numeroase reminiscente arhitecturale coloniale.

NEGRIL este o statiune in vestul insulei, cu o plaja de 10 km de nisip alb. De-a lungul plaji se intind hotelurile si vilele de vacanta cu inaltimi ce nu depasesc palmirii din jur, pentru ca aici grija pentru ambianta naturala este o prioritate.

RUNAWAY BAY este la 20 de minute de mers cu masina de Ocho Rios.

PORT ANTONIO este situat in estul insulei, la poalele Muntilor Albastri, si pastreaza farmecul unui asezari pescaresti, oferind in acelasi timp confort  de lux in hoteluri si vile de 5*.

Preturile pentru cazarea in statiunile de pe cuprinsul Jamaicai, nu difera simtitor, in schimb diferentele le veti simti cand vine vorba de numarul de stele sau daca preferati sa va petreceti sejurul in casutele de pe malul marii sau in camere de hotel luxoase.

Astfel, un sejur de 7 nopti, la unitatile de 3 stele, in regim de all inclusive, porneste de la 140 de euro si ajunge pana la 260-280 de euro de persoana. Aveti grija ca la costul cazarii sa adaugati si cheltuielile cu biletele de avion!

Daca va orientati catre unitatile de patru si cinci stele, atunci preturile ajung si la 100 de euro pe noapte, deci o saptamana in Jamaica va ajunge, cu transport si cazare, la peste 1.500 de euro de fiecare.

Cele mai avantajaoase ca pret sunt casutele cu doua paturi din apropierea plajelor. Aici, puteti gasi cazare si la 15-20 de euro pe noapte de persoana.

Ce putem sa facem in Jamaica?

Rick's Cafe - Negril

Degustati o cafa celebra la o cafenea celebra si asteptti apusul de soare

Cafeaua din Muntii Albastri - intr-o vizita pe varful muntelui, din Kingstone

Muzeul Bob Marley

Fructele - mai ales mango in patru sortimente speciale

Dunn's River Falls in Ocho Rios - urcati pana sus, la cascada

Rose Hall - fosta casa a Annei Palmer

Degustati! Jamaican White Rum

Montego Bay - un oras vibrant si colorat cu restaurante si cluburi foarte bune. The Cage, fostul loc de vanzare al sclvilor este astazi un restaurant.

Negril - vestit pentru plajele sale cu nisip alb si fin