In cazul in care vrei sa pleci spre Costa Brava printr-o agentie de turism preturile pornesc de la 360-370 de euro si ajung la 400 de euro, pentru un sejur de sapte nopti, cu demipensiune, cazarea la hotel de 3 sau 4 stele si zbor inclus.

Totusi, daca esti adeptul calatoriilor pe cont propriu, ar trebui sa stii ca un bilet de avion pe ruta Bucuresti - Barcelona il gasesti la promotie la Blue-Air, spre exemplu, unde costul este de 20 de euro, insa fara taxe. In realitate, biletul de avion de la noi in Barcelona nu coboara sub 100 de euro. In ce priveste cazarea, preturile pornesc de la 26 de euro pe noapte pentru o camera la un hotel de 2 stele, 40 de euro la 3 stele, 50 de euro la patru stele, pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus. Adica pentru o vacanta de o saptamana, veti plati intre 280 de euro si 450 de euro, depinde de cazare.

Locuri de vizitat in Costa Brava

Costa Brava este localizata in nord-estul Cataluniei, in provincia Girona, la 60 de kilometri de Barcelona si se intinde pana la granita cu Franta. Daca ai ajuns in aceasta parte a Spaniei, ai ocazia sa vezi mai multe obiective turistice – muzee, monumente naturale ori situri arheologice.

Dintre acestea cele mai importante sunt: Parcurile Naturale Cap de Creus si Aiguamolls de l’Emporda, manastirea Sant Pere de Rodes, gradinile botanice din zona Selva, lacul Banyoles, golfurile Begur, Palafrugell, farul Sat Sebastia, situl arheologic de la Empuries, centru orasului vechi Girona si satele medievale Pals si Peratallada.

In partea montana ai zona vulcanica din Parcul Natural Garrotxa, valea Campodron, dar si valea si sanctuarul Nuria. Nu rata nici orasele vechi din Tossa de Mar si Santa Clotilde, precum si resorturile din regiune.