Cele mai ieftine pachete turistice pentru Paste sunt in Bulgaria. Astfel, pentru 3 nopti de cazare, la un hotel de patru stele, cu sistem all inclusive, va trebui sa platiti 83 de euro/persoana.

Nu trece an, fara ca sute de credinciosi romani sa nu refaca Drumul Crucii sau sa nu ajunga in Gradina Ghetsimani, acolo unde Iisus a fost vandut. Si de data aceasta agentiile de turism au creat pachete speciale pentru cei care vor sa vada  lumina din Tara Sfanta.

 “Mormantul lui Iisus, Biserica Invierii, urmeaza Bathleemul, merg de la Nazaret la Cana, programul este de 8 zile , 7 nopti de cazare incepand cu 475 de euro”, spune Elena Gorun, agent de turism.

Muntele Athos din Grecia este o alta destinatie care isi asteapta an de an pelerinii. Cu o singura precizare insa: femeile nu pot calca pe acele locuri sfinte.

 “Turistii pot face o croaziera in jurul peninsulei si vor vedea toate manastirile de pe apa. Pretul este de  199 de euro, 3 nopti de cazare, cu demipensiune, si transport cu autocarul”, a explicat Cristian Pandel, directorul unei  agentii de turism din Capitala.

Si Patriarhia Romana organizeaza anul acesta pelerinaje.

  “Exista o deosebire esentiala intre o calatorie turistica si un pelerinaj pentru ca pelerinajul este un act de de credinta un dar de suflet, iar patriarhia romana se ingrijeste ca fiecare grup sa fie insotit de un preot”, a afirmat Constantin Stoica -purtator de cuvant la Patriarhia Romana.

Daca nu vreti sa bateti drum lung, puteti sa asistati la slujba de inviere in Budapesta la Biserica din stanca ori in apropiere de Praga la Manastirea Seldec- ornata cu opere de arta create din oase ale cadavrelor umane. Pentru o excursie de doua nopti aici platiti am 300 de euro, cu tot cu transport. 

Gata sa-i primeasca pe credinciosi sunt si bisericile din Romania. De pilda la manastirea Dumbrava de langa Turda pregatirile au inceput deja.

“Asteptam intre 50 si 100 de oameni pe care ii putem gazdui, majoritatea stau 3 zile insa unii raman si cate o saptamana”, spune Parintele Arhimandrit Vasile.

Partea buna este ca masa si cazarea la manastire sunt gratuite.

 Unde va puteti petrece vacanta de Paste in acest an
Sursa:agentiile de turism
 
Destinatia Numar zile Cazare Transport Pret pachet/persoana
Bulgaria (Nisipurile de Aur) 3 hotel 4 stele, Nisipurile Aurii masina personala 83 euro
Grecia(circuit Atena)  7  hotel trei stele  autocar  370 euro
Grecia(Insula Rhodos)  4  hotel 4 stele  avion  350 euro
Cehia (Praga)  5  hotel 4 stele  avion  385 euro
Franta (Paris)  5  hotel 3 stele  avion  475 euro
Austria (Viena)   5  hotel 3 stele avion   395 euro
 Rusia (Sankt Petersburg)  7  hotel 3-4 stele  avion  695 euro
Turcia (Istanbul)   5  hotel 3 stele  autocar  199 euro
 Italia (Roma)  5  hotel 4 stele  avion  395 euro