De exemplu, poti zbura de la Bucuresti la Torino in intervalul 30 noiembrie - 4 decembrie cu aproximativ 300 de lei si asta dus-intors.

Cazarea in Torino pentru o camera dubla pentru patru nopti te costa aproximativ 200 de euro, in conditii de hotel de trei stele, deci partea ta ar fi undeva la circa 100 de euro.

Iti mai raman astfel si ceva bani de buzunar.

Dar si mai ieftin iesi daca alegi sa pleci la inceputul lui decembrie la Milano, capitala modei, sau la Bologna, Roma ori Venetia pentru ca tarifele de transport din Bucuresti sunt mai avantajoase.

Cazarea o poti face pe booking.com, hostels.com sau de pe venere.com. Cel mai bine este sa cauti tarifele pentru o lista de hoteluri pe care ai facut-o pe mai multe site-uri de rezervari si sa te uiti chiar si pe site-ul hotelului ca sa nu ai vreo surpriza neplacuta.

O sa vezi ca exista diferente destul de mari intre un site de rezervari si altul pentru exact acelasi hotel si daca incerci sa cauti cea mai buna oferta este imposibil sa nu o gasesti, daca esti suficient de insistent. Cauta hotelul si in "google" ca sa vezi pe ce site-uri ar mai fi listat si ca sa poti face o comparatie cat mai rapida.

La fel faci si cu urmatorul! Nu te opri la unul singur ca sa ai de unde alege si nu uita sa citesti impresiile celorlalti turisti si notele pe care le-au dat pentru ca de la ei poti afla foarte bine daca hotelul sau hotelurile pe care le-ai selectionat chiar ti se potrivesc.

De regula, un hotel ok nu ar trebui sa-ti ia pentru cazarea pe o noapte mai mult de 40-50 ori chiar, sa zicem, maximum 60 de euro pentru o noapte, dar poti iesi mai ieftin daca iti largesti aria.

In plus, Italia, dupa cum vezi, este "destinatia preferata" de Wizz Air la plecarile din Bucuresti de la inceputul lui decembrie. Din celelalte orase ale tarii, lucrurile stau putin diferit. Nu strica sa fii flexibil! Cauta alternative!

Daca preferi sa mergi cu masina si cu mai multi prieteni si sa impartiti astfel costurile calatoriei, ai putea alege Austria, unde pentru 1 decembrie sunt variante foarte convenabile de cazare.

Preturile pleaca de la 48 de euro pentru opt zile de cazare si asta nu e vreo gluma!

Alte variante bune sunt si pentru Slovacia, care iarasi se poate vizita cu masina, zonele de munte fiind preferatele turistilor!