Beneficiati de 20% reducere din pret pentru sejurul de la iarna daca achitati integral costul pana in data de 15 octombrie. Destinatii aveti de unde alege: pe lista ANAT s-au inscris agentii, hoteluri si pensiuni din toata tara.

Pentru ca este vorba de Craciun, Revelion si sporturi de iarna, cele mai cautate vor fi, in mod cert, cele de pe Valea Prahovei, Maramuresul si Bucovina. Reprezentantii ANAT spun ca acelasi program de rezervari timpurii, in varianta estivala, a sporit cu 40% numatrul turistilor.

Patronii de hoteluri si pensiuni prefera sa vanda sejururile mai ieftin, dar din timp. Stiu ca turistii romani sunt obisnuiti cu ofertele early booking din exterior, asa ca era nevoie sa se alinize si ei bunelor obiceiuri de pe la greci, italieni sau austrieci. 

"Aceasta initiativa este binevenita, a inceput sa aiba traditie, potentialii nostri turisti sunt obisnuiti cu astfel de promotii. Putem spune pentru Craciun, trei nopti/ patru zile, avem oferte cu 450 de lei de persoana, pana la 510 lei de persoana, iar de Revelion de la 1.020  pana la 1.140", spune Mariana Toncu, directoare de hotel.

"Speram, cu eforturi depuse de ambele parti - agentii si hotelieri, sa venim in intampinarea clientilor, sa aiba un impact real aceasta reducere. Am avut si asta-vara inscrieri timpurii, pentru ca exista si pe afara si turistii sunt obisnuiti", afirma Roxana Voicila, manager de pensiune.

Pe romani ii tenteaza ideea de a cumpara inca de pe acum un sejur la munte, dar nu este exclus, spun ei, ca atunci, in preajma sarbatorilor, preturile sa scada chiar mai mult. Asa ca, deocamdata, mai asteapta.