CFR Calatori pune la dispozitie 48 de trenuri, dintre care 24 Rapide, 14 Accelerate si zece Personale, pentru a asigura legatura directa intre principalele orase din tara si litoralul romanesc. Acestea vor pleca din Bucuresti, Arad, Craiova, Timisoara, Deva, Resita, Brasov, Sibiu, Targu Mures, Cluj Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Iasi, Suceava, Botosani, Galati, Calarasi, Buzau, Medgidia, se arata intr-un comunicat de presa de joi al CFR Calatori.

Totodata, trenurile care circula, in prezent, spre si dinspre Constanta, vor fi prelungite pana la sau de la Mangalia, astfel incat sa opreasca si in statiunile de pe litoral, iar trenurile suplimentare pe ruta spre si dinspre litoral vor fi introduse, treptat, in circulatie.

In plus, in sezonul estival vor circula si doua perechi de trenuri Accelerat, pentru a asigura conexiunea cu Delta Dunarii, prin Tulcea. Unul din trenuri va pleca din Gara Bucuresti Nord la ora 5.18, iar altul va pleca dupa-amiaza, la 15.10. Dinspre Tulcea, orele de plecare sunt 6.00 si 15.15.

In zilele de miercuri, vineri, sambata si duminica, din perioada 18 iunie – 19 septembrie, calatorii vor putea circula pe relatia Budapesta – Arad – Craiova – Ruse – Burgas sau Varna cu un tren international care va fi introdus suplimentar in circulatie.

Nu in ultimul rand, in perioada 17 iunie – 26 septembrie, CFR Gevaro va asigura serviciul de transport cu vagoane de dormit si cusete aflate in compunerea trenurilor dintre Constanta sau Mangalia si Satu Mare, Sighetul Marmatiei, Oradea, Cluj Napoca, Timisoara, Suceava Nord, Botosani si Arad.

Calatorii pot beneficia si de reduceri la transport.

Astfel, persoanele ce calatoresc in grupuri mici (de doua - cinci persoane) pot obtine reduceri intre 10 si 25 la suta, in toate zilele saptamanii, mai putin vinerea si duminica.

De asemenea, cartea "VSD" (vineri, sambata, duminica) este valabila in weekend, cu reduceri intre 25 si 60 la suta. In plus, biletul dus-intors ofera o reducere de zece la suta.

CFR Calatori a mai anuntat ca incepand de marti, 1 iunie, acorda reduceri cuprinse intre cinci si 13 la suta pentru cumpararea cu anticipatie a biletelor de tren, in cazul tichetelor cu pret intreg si a celor pentru copii.

Procentul de reducere se aplica la pretul biletului de calatorie si la suplimentul de tren, in functie de perioada in care a fost cumparat biletul, se arata intr-un comunicat de presa de luni al CFR.

Reducerea nu este valabila la tariful de rezervare a locului si la tariful de supliment de pat sau cuseta.

Astfel, persoanele care isi cumpara un bilet de tren cu intre sase si zece zile anticipatie, primesc o reducere de cinci la suta. Intre 11 si 20 de zile reducerea ajunge la zece la suta, iar pana la 21 de zile calatorii beneficiaza de o reducere de 13 la suta.

Reducerile mentionate se aplica numai la emiterea electronica a legitimatiilor de calatorie prin sistemele electronice de emitere (on-line, xSell) pentru bilet intreg si bilet de copil.