Iata cum ar putea arata sufrageria unui nabab, in imaginatia unui designer de lux. Semineu de marmura, tacamuri din aur si argint, vesela din portelan fin si obiecte de decor care mai de care mai pretioase. In completare, un covor din lana de Tibet, matase chinezeasca si casmir. Totul lucrat, bineinteles, manual, dupa un model rusesc vechi de acum 100 de ani. Nu-ti vine sa calci pe el cand auzi pretul: aproape 2.800 de dolari mp.

Aigars Zelmenis, producator: ''Prezentam cea mai noua colectie a designerului german Jan Kath, se numeste 'Din Rusia, cu dragoste''.

Nici designul bailor nu este mai prejos. O cada de 4.500 de dolari, cu robinete aurii sau un dus atat de stilizat incat l-ai putea confunda cu un lampadar. Pentru fiecare robinet, finisat manual, se lucreaza saptamani bune. Ati crede ca sunt de aur, dar in realitate sunt din alama, un aliaj de cupru si zinc.

James Lentaigne, producator: ''Alama e un material interesant. In timp, culoarea se inchide, imbatraneste, capata patina''.

Insa cine doreste sa le pastreze exact cum sunt, nu trebuie decat sa o spuna. Un lac aplicat la suprafata va pastra obiectele ca noi.

Si cum o casa de lux are nevoie de o bucatarie pe masura, acestea imbina suprafetele practice, usor de curat, cu lemnul pretios.

Peter Sheppard, designer: ''Bucatariile ar trebui sa fie locuri vii si placute. Un dulap mare, impodobit cu obiecte dragute, personale''.

O atractie a fost si masa de stejar lunga de 4 metri, la care pot lua loc pana la 26 de oameni. Pretul: peste 13.000 de dolari. Sau patul botezat Nefertiti, cu un design de inspiratie orientala, care costa 8.000 de dolari.