Nonconformista aviatoare de 65 de ani, nu numai ca si-a ales o meserie rara printre femei, dar, dupa ce s-a indragostit de o romanca de 31 de ani, vrea sa se casatoreasca in viitorul apropiat cu ea. E drept, in Marea Britanie, unde astfel de ceremonii sint acceptate.

"Am vazut Carpatii, Delta Dunarii, Marea Neagra si am spus ca arata interesant. Imi place. Am bani, care vin din Marea Britanie, am si bani care imi vin din salariu, este confortabil pentru mine aici", povesteste Caroline Rynthon-Rhodes, pilot de zbor.

Dupa aproape 28.000 de ore de zbor, Caroline se simte mai in largul ei in aer decat cu picioarele pe pamant. Spune ca isi doreste pana in ultima zi a vietii ei sa poate zbura. De doi ani, pregateste piloti la baza aeriana de la Tuzla, s-a impus imediat in fata lor.

"A avut o influenta foarte mare asupra pilotilor, a ridicat standardul, datorita experientei ei", afirma Remus Rusu, instructor de zbor.

A lucrat pentru cele mai mari companii de linie, dar nu mai vrea sa colinde lumea. Si-a cumparat o casa la doi pasi de plaja, si aici vrea sa iasa la pensie.
 
Aceeasi dorinta de a nu mai parasi aceste locuri a avut-o si neamtul Carlos Popelka. La 40 de ani, a virat cu 180 de grade si, din cercetator in domeniul plantelor modificate genetic, s-a facut apicultor, prin partile Sibiului.

"Decizia de a veni aici nu vine din probleme etice sau morale legate de munca mea precedenta, pur si simplu am nevoie de munca fizica si aici sunt propriul meu sef in orice fac"
, marturiseste si Carlos Popelka.

Pe linga albine, neamtul are si o ferma ecologica: planteaza griu, porumb si cartofi, creste trei vaci si o duzina de gaini. Dar cel mai drag ii e calul Pinochio. "Probabil ca este cel mai batran cal din toata comuna Laslea/  Si o sa fiti surprinsi dar este complet orb, s-ar duce cu capul in perete", spune el.

Nicio Caroline, nici Carlos nu sint nici pe departe singurii straini care gasesc aici un liman. Aproape in fiecare sat din Transilvania exista un astfel de personaj, indragostit de locurile pe care noi le consideram banale.