In Parcul National Piatra Craiului, in pitorescul sat Magura puteti simti cu adevarat ce inseamna viata la tara.

Din grajdul vacii mergem spre cotetul gainilor. In fiecare dimineata trebuie adunate ouale suta la suta ecologice. Nu doar cele de gaina, ci si cele de prepelita! Iar turistii de-abia asteapta sa-i ajute pe proprietari.

In gradina se munceste de zor. Terenul trebuie pregatit pentru primavara, cand se vor cultiva cartofii, varza, fasolea si nu numai. Iar ca sa vada recolta de anul acesta, turistii sunt invitati in camara plina cu zarzavaturi, zacusca, compot si gemuri.

In Romania exista aproape 20 de pensiuni eco-certificate, care trebuie sa respecte cateva reguli. Cat despre preturi, acestea pleaca de la 60 de lei de persoana in camera dubla, cu mic dejun inclus.

Daca n-ati vizitat inca taramurile magice ale Bucovinei nu mai stati pe ganduri. Din Capitala pana in comuna Vama din Suceava sunt 450 de kilometri. Acolo va asteapta un hectar de verdeata si mai multe pensiuni primitoare.

De pilda, aici va puteti intoarce in copilarie: gasiti iepurasi dragalasi, pauni viu colorati si un ciobanesc carpatin jucaus.

Nelipsite sunt plimbarile cu trasura de Vama.

La intoarcere va puteti aseza la umbra teiului batran din curte sau in salon, daca vremea nu permite. Aici veti face cunostinta cu un meniu creat dupa retete unice, foarte vechi, a caror savoare nu o veti uita niciodata.

Daca vreti sa invatati secretele bucatariei bucovinene in timpul sejurului puteti lua lectii de gatit. Cat despre materiile prime, nu trebuie sa va faceti probleme. Sunt suta la suta naturale, procurate de la sursa sigura.

Pentru acest colt de rai platiti 100 de lei pentru o camera dubla la mansarda cu mic dejun inclus. De Craciun veti fi rasfatati pentru 70 de euro de persoana cu demipensiune.

La cativa kilometri de Oradea, langa Baile Felix, puteti profita din plin de proprietatile izvoarelor termale. In acelasi timp puteti vacanta intr-o pensiune suta la suta ecologica.

Apa din fantana proprie este incalzita cu ajutorul panourilor solare, canalizarea este construita cu fosa septica, iar mobilierul este din lemn. Saltelele au fost comandate in Germania si sunt fabricate din fibra naturala de nuca de cocos si din cauciuc natural.

Exista si o livada si o gradina proprie, iar turistii au la dispozitie o bucatarie utilata unde isi pot pregati singuri masa.

O camera dubla se inchiriaza cu 50 de lei pe noapte, iar de Craciun pretul este 45 de lei de persoana.