Care sunt, asadar, hotelurile considerate de cunoscuta revista de turism, drept cele mai prestigioase din lume? In urma unor indicatori precum numarul de camere, facilitatile acordate, locatia, serviciile oferite, specificul restaurantelor si al bucatariei, dar si valoarea unitatii turistice, Travel Leisure a desemnat topul celor mai bune hoteluri din lume.

Pe prima pozitie se afla Singita Grumeti Reserves, amplasat in Parcul National Serengeti din Tanzania, care a primit 98,44 de puncte dintr-un total de 100, de la cititorii publicatiei americane. Un sejur de sapte nopti, in regim all inclusive si o serie de aventuri tip safari, impreuna cu un ghid turistic, dar si o multime de alte facilitati precum cursuri de tenis, pescuit, ajunge la 5.370 de dolari de persoana.

Pe locul doi se afla tot un complex din Africa de Sud. Vorbim despre Singita Sabi Sand, localizat tot in Africa de Sud. Doua nopti de cazare aici costa 2.135 de dolari de persoana. „Daca ai ocazia sa vizitezi doua continente de-a lungul vietii tale, atunci viziteaza Africa de doua ori”, spune un proverb al lui R. Eliot. Si asta datorita frumusetilor naturale, salbatice pe care Africa le ofera turistilor.

Pe pozitia a treia se afla Royal Malewane, un complex de cinci stele localizat in in Kruger Area, Africa de Sud.

Pe locul patru se afla Ol Donyo Lodge, din Kenya. Un loc de/a dreptul mirific, sustin cei de la Travel Leisure. Informatii despre tarife si rezervare gasesti aici.

Al cincilea hotel din lista se afla in India, mai exact in Udaipur, India. O noapte de cazare in Oberoi Udaivilas, considerat cel mai bun hotel din Asia, variaza intre 35.000 si 250.000 de rupii pe noapte de persoana (1 rupie indiana = 0,06 lei). Poti alege intre camere premium, cu vedere spre lac sau piscina privata. Mai multe informatii gasesti aici. 

Hotelul aflat pe locul sase in lista celor de la Travel Leisure, Triple Creek Ranch, se afla in Darby, Montana (SUA). Pentru o noapte de cazare aici trebuie sa scoti din buzunar aproximativ 450 de euro pentru o camera dubla, in regim all inclusive. Unitatea turistica are 23 de cabane, amplasate intr-o regiune de tara, servicii ireprosabile, bucatarie inovatoare si o gama larga de activitati pentru timpul liber, potrivit cititorilor Travel Leisure.

Mandarin Oriental Dhara Dhevi, localizat in Thailanda se afla pe locul sapte al celor mai bune hoteluri de pe glob. Un sejur de patru nopti porneste de la 533 de dolari, dar poate depasi 700 de dolari, in functie de facilitatile oferite.

Pe pozitia a opta in lista Travel Leisure se afla al treilea cel mai prestigios hotel din India. Amplasat in Jaipur, Oberoi Rajvilas este o unitate turistica localizata in cea mai exotica destinatie indiana. Se intinde pe 32 de acri, inconjurat de gradini, numeroase piscine si reprezinta o oaza de lux si eleganta. Pretul unei camere variaza intre 35.000 si 230.000 de rupii indiene.

Urmatoarele doua locuri sunt ocupate de doua complexuri din Tanzania. Ambele se afla in Parcul National Seregenti. Pentru o noapte petrecuta in Kirawira Luxury Tented Camp, turistii platesc intre 626 si 1.129 de dolari pe noapte in aceasta perioada (pana inclusiv in luna octombrie), in timp ce cazarea in Serengeti Migration Camp ajunge la 647 de dolari pe noapte de persoana.