Programul „Vacante la tara“ va fi lansat in 13 martie si va fi derulat pana in 17 iunie, cu exceptia sarbatorilor de Paste.

Si preturile sunt considerabil mai mici decat unele pentru o vacanta in timpul sezonului si au ramas la nivelul de anul trecut. Astfel, pentru 150 de lei ai cinci nopti de cazare in camera dubla, la pensiune de doua margarete. Iar pentru 195 de lei ai tot cinci nopti de cazare, insa la pensiuni de trei si patru margarete.

Iar reducerile sunt cu atat mai binevenite pentru stimulare turismului local tinand cont ca numarul vizitatorilor a scazut cu 7% in 2010 fata de 2009.

Mic dejun traditional

Iar bonus primesti si un mic dejun traditional, cu branzeturi, oua, dulceata, miere si chec, toate facute de gazde.

Anul acesta si programul incepe mai repede cu doua saptamani.

Turismul rural vs turismul montan

Reprezentantii agentiilor de turism spun ca acest tip de turism este rivalul celui montan, insa preturile sunt mult mai mici, iar beneficiile considerabil mai mari. De exemplu, daca iti cumperi un pachet de vacanta intr-o sesiune montana te poti bucura de ski si petreceri in aer liber, insa preturile sunt destul de piperate, mai ales in sezon. Astfel, pentru o saptamana la munte dai in jur de 600 de lei de persoana.

Mai mult, o zi de distractie in statiunea de munte inseamna o jumatate de luna de munca pentru un roman care castiga salariul minim pe economie. Asa ca, spun reprezentantii agentiilor, sunt mai multi cei care aleg linistea unei vacante rurale, in adevaratul sens al cuvantului, cu mic dejun traditional si activitati specifice, precum cosit sau cules de mere, mai ieftine decat ofertele montane.

Care sunt dezavantajele? Exista multi turisti care se plang de accesul deficitar si drumurile care le strica masinile. Chiar si asa, pretul cantareste mult in alegerea unui pachet turistic.

Care sunt cele mai solicitate destinatii

Pe langa Valea Prahovei, Marginimea Sibiului este una dintre cele mai des vizitate datorita faptului ca traditia populara este aproape intacta. Aici, inca mai exista ateliere de palarieni sau artisti care picteaza pe sticla.

Sfaturi utile

Daca ti-ai ales una dintre pensiuni, atunci trebuie sa te asiguri ca stabilesti din prima instanta tariful cu proprietarul de pensiune.

Pe langa costul vacantei, puneti la socoteala si pranzul si cina, ceea ce inseamna ca veti da in jur de 60 de lei pe zi, pe masa.

Tarifele reduse sunt valabile doar de duminica pana vineri. In restul perioadei, veti plati un tarif obisnuit.

Pentru a beneficia de aceasta oferta, trebuie sa te informezi la filialele participante. De exemplu, poti sa-ti alegi un sejur in pensiuni din Brasov, Covasna, Neamt sau Mehedinti. Lista completa va fi publica saptamana aceasta pe www.antrec.ro. De exemplu, anul trecut 300 de pensiuni s-au inscris in program.