Numai in sudul litoralului, vineri pe la pranz, erau aproape 100.000 de turisti. Pana si in Olimp, Venus sau Jupiter s-au animat aleile, iar in Costinesti a fost de-a dreptul nebunie.

Dar cand sa se bucure mai tare, turistilor le-a cam pierit zambetul cand au intrat in apa pentru ca au fost nevoiti sa isi faca loc printre lemne, crengi, pet-uri si chiar farfurii.

La pranz, multimea s-a napustit pe terase. In paralel veneau alti si alti viitori clienti. Masinile blocate in trafic formau un lung sir pe care nu-l puteai prinde dintr-o privire.

De departe insa cea mai intesata statiune ramane Mamaia, unde sunt peste 30.000 de oameni. Si daca nu ati plecat inca, politistii spun ca ar trebui sa va ganditi la un plan de rezerva.

Autostrada Soarelui care duce pana la Cernavoda este plina, dar aveti rute ocolitoare:  DN 2 Bucuresti - Urziceni - Harsova - Constanta sau Autostrada A2 Bucuresti - Lehliu - Calarasi, la care adaugati o plimbare cu bacul spre Ostrov ori Adamclisi cu destinatie finala Constanta.

Hotelierii spun ca au rezervari pentru 90% din camere. In cazul in care nu v-ati antamat nimic si vreti sa gasiti cazare cand ajungeti, trebuie sa stiti ca preturile la receptie sunt cu 20-30% mai mari decat prin agentie.

O camera in Mamaia la 2 stele costa intre 110 si 140 de lei, iar in Neptun sau in Vama Veche intre 90 si 100 de lei.

La trei si patru nu gasiti nimic sub 250 de lei. Preturile urca pana la 450 de lei pe noapte. Totul depinde de statiune. In sud este mai ieftin.