Jurnalistii britanici descriu Transilvania ca pe un taram neatins de mana omului, in care traditiile sunt pastrate de secole. Cel mai mult i-au impresionat insa peisajele noastre, pentru care au numai cuvinte de lauda.

"Transilvania e un loc al mitului si legendei, un tinut unde urletul lupilor iti da fiori in aerul racoros al noptii. Aici ursii isi ascut ghearele pe scoarta pinilor falnici."

Echipa britanica l-a ales drept "ambasador" al tarii noastre pe Printul Charles, care-si petrece multe vacante la noi. Si nu e prima oara cand Alteta Sa Regala ne lauda tara.

"Inca de la prima mea vizita in Transilvania, in 1997, am fost fascinat de aceasta parte magica a lumii", declara printul Charles

De data aceasta, mostenitorul tronului britanic nu s-a dat in laturi si de cateva glume, spunand ca arborele lui genealogic il leaga direct de Romania.

"Arborele meu genealogic arata ca sunt descendentul lui Vlad Tepes, asa cam am ceva legaturi cu Romania",  a spu Charles al Marii Britanii.

Printul Charles are doua proprietati in satul Valea Zalanului - o casa in Viscri, judetul Brasov, si una in Malancrav, la Sibiu. Ambele au fost renovate de arhitecti care au pastrat toate elementele traditionale. Iar cand nu este printul in vizita, odaile sunt inchiriate turistilor pentru aproape o suta de lire pe zi.