Anul 2019 aduce 13 zile libere legale, în afara primelor două zile din ianuarie, din care opt sunt în timpul săptămânii.

Potrivit unui comunicat al motorului de căutare momondo.ro, un calendar care cuprinde zilele naționale libere, weekendurile și câteva zile de concediu se poate transforma într-o vacanță de 35 de zile, în care cei inseresați po călători în Europa, la prețuri mici.

Iată câteva variante de călătorii pe tot parcursul anului:

Finele lui ianuarie în Tenerife

Zilele libere: 24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor Române
Când să pleci în vacanță: 24 – 27 ianuarie (joi-duminică)
Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

Două mituri se învârt în jurul acestei insule: faptul că Tenerife e sinonim cu sezonul estival și că te duce cu gândul la cocktailuri cu umbreluță și miros de cremă de plajă. Cu o medie de 17°C în miezul iernii, Tenerife e tot ce trebuie pentru plimbări sau excursii de-a lungul coastei, unde vei găsi destul de puțini turiști.

Vizitează Parcul Național Teide și află de ce intrarea acestuia cunoaște anual trei milioane de suflete. Străbate apoi la pas „caminos reales”, drumuri croite de strămoșii guanche cu secole în urmă – și înfruptă-te din bunătăți marine, cartofi pregătiți în fel și chip, arepas și vinuri bune de mama focului.

De Paști, la Barcelona

Zilele libere: 26 aprilie (vineri), 28 – 29 aprilie (duminică, luni), 1 mai (marți) – Vinerea Mare, Paștele, Ziua Muncii
Când să pleci în vacanță: 26 aprilie – 5 mai
Câte zile libere trebuie să-ți iei: 2

În acest an, de Paști se leagă mai multe zile libere, respectiv Vinerea Mare, Paștele și Ziua Muncii. Cu încă două zile de concediu de la muncă, cei interesați pot beneficia de o vacanță de 10 zile.

Și dacă alegi să mergi la Barcelona, acesta e momentul în care simți că a venit vara – începi să umbli deja la hainele cu mânecă scurtă, scoți sandalele și ai nevoie de o cremă de plajă.

De Ziua Copilului, la Paris

Zilele libere: 1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului
Când să pleci în vacanță: 1 – 3 iunie (sâmbătă-luni)
Câte zilele de concediu trebuie să-ți iei: 1

O călătorie la Paris la începutul verii te poate transpune în „la vie en rose”, ca apoi să te întorci acasă sau la birou cu un „Bonjour”, așa cum l-ai tot auzit pe străzile pariziene.

Rusaliile în Amsterdam

Zilele libere: 16, 17 iunie (duminică, luni) – Rusaliile
Când să pleci în vacanță: 15 – 17 iunie (sâmbătă-luni)
Câte zilele de concediu trebuie să-ți iei: 0

Jumătatea lunii iunie și Rusaliile sunt o bună perioadă de încălzire pentru vacanța de vară pe care o plănuiești. În trei zile de weekend prelungit te poți pierde prin centrul orașului Amsterdam, îngrămădit de canale, dar asta este parte din frumusețea lui. Explorează universul ascuns în buticuri, restaurantele cu meniuri delicioase și galeriile de top. Închiriază o bicicletă și alătură-te mulțimii care traversează străzile capitalei olandeze sau închiriază o barcă și navighează pe canale.

Luna lui Cuptor în Berlin

Ziua liberă: 15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
Când să pleci în vacanță: 15 – 18 august (joi – duminică)
Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

Vacanța de vară e sfântă, așa că o zi de concediu plătit nu-i nici pe departe vreo extravaganță. În miezul verii, capitala Germaniei este cea mai bună alegere pentru bere, cârnați, petreceri și manifestări artisitce.

Finele lui noiembrie în Sankt Petersburg

Zile libere: 30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei, 1 Decembrie (duminică) – Ziua Națională a României
Când să pleci în vacanță: 29 noiembrie – 1 decembrie (vineri – duminică)
Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

Nu e loc mai potrivit de unde să-ți iei rămas bun de la toamnă decât Sankt Petersburg. Adesea numit „fereastra către Europa”, această alternativă la Moscova îți va lăsa o impresie puternică în suflet.

Un Crăciun londonez

Zile libere: 25 decembrie (miercuri) – Prima Zi de Crăciun, 26 decembrie (joi) – A Doua Zi de Crăciun
Când să pleci în vacanță: 21 -29 decembrie (sâmbătă – duminică)
Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 3

Chiar dacă tocmai a trecut Crăciunul, poți să-l programezi deja pe cel din acest an. O variantă de călătorie ar putea fi Londra, pentru cârnații cu fasole de la micul dejun, pentru spectacolul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham, penstru sutele de muzee sau pentru plimbări la pas prin parcuri.

“Planificarea în avans a călătoriilor sau vacanțelor pentru anul care abia a început îi poate ajuta pe călătorii români să găsească mai multe oferte la bielete de avion sau cazare, să aibă timp să aleagă ceea ce li se potrivește mai bine. Odată aleasă perioada de vacanță, călătoria lor începe de fapt; căutarea informațiilor despre destinație, cazare, activități la fața locului sau tradiții pe care le-ar putea încerca, sunt deja o parte importantă din călătoria propriu-zisă, înainte de a ajunge la destinație”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo are birourile în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale. momondo este parte din KAYAK, companie independentă în cadrul Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG).