• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
11 morti si peste 1.200 de raniti in Japonia, in accidente produse din cauza zapezii

11 morti si peste 1.200 de raniti in Japonia, in accidente produse din cauza zapezii

O furtuna de zapada exceptionala, fara precedent in ultima jumatate de secol la Tokyo, a provocat moartea a 11 persoane si ranirea altor 1.250, sambata si duminica, pe tot teritoriul Japoniei, potrivit unui nou bilant provizoriu al presei locale, relateaza AFP.

Un strat de zapada de 27 de centrimetri a acoperit Tokyo sambata, ceea ce nu s-a mai intamplat de 45 de ani, potrivit agentiei nationale de meteorologie.
 
Duminica la pranz, marile axe rutiere interne au fost curatate, la fel ca unele trotuare, de serviciile municipale, precum si de locuitorii sau comerciantii care se ocupau activ de acest lucru inca de la primele ore ale zilei.
 

Potrivit diverselor posturi locale ale televiziunii NHK, 11 persoane au murit in accidente provocate de zapada si cel putin 1.253 de persoane din intreaga tara au fost ranite. Nu mai putin de 5.300 de accidente diverse au fost inregistrate in 35 de prefecturi afectate de ninsori, potrivit aceleiasi surse.

Peste 20.000 de locuinte au ramas fara curent electric duminica dimineata, iar 400 de zboruri au fost anulate in plus fata de cele 740 suprimate cu o zi inainte. Circa 5.000 de calatori au ramas blocati la inceputul zilei pe aeroportul international Tokyo-Narita, din cauza starii proaste a drumurilor care il leaga pe acesta de capitala.
 
Vremea era relativ blanda la Tokyo duminica dimineata si la pranz, dar noi ninsori sunt asteptate in nordul tarii.

9 februarie 2014 15:44
comentarii (2)

Comentarii (2)


Modifică setările cookies