• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
16 milioane de conturi de e-mail din Germania, piratate

16 milioane de conturi de e-mail din Germania, piratate

Aproximativ 16 milioane de conturi de e-mail au fost piratate in Germania, a avertizat marti Institutul federal pentru Securitatea Tehnologiilor Informatiei (BSI), provocand un aflux de solicitari de verificare din partea utilizatorilor de Internet, relateaza AFP. 

Presupusii escroci au putut sa acceseze atat e-mailurile victimelor, cat si conturile acestora pe retele de socializare sau site-uri ale unor reviste online, in cazul in care au fost utilizate aceleasi nume de utilizator si parole, a precizat Institutul, cu sediul la Bonn, intr-un comunicat. 

"In acest caz este vorba atat despre computere infectate, ci si despre un furt complet de identitate online", a subliniat Michael Hange, presedintele BSI, pentru editia de miercuri a cotidianului berlinez Tagesspiegel . 

Guvernul german i-a invitat si el pe utilizatorii de Internet, intr-un mesaj postat pe site, sa-si verifice e-mailul.  BSI nu a dorit sa ofere precizari despre circumstantele in care a fost descoperit acest furt masiv, din cauza ca ancheta este in curs, transmite Mediafax.


22 ianuarie 2014 10:28
Modifică setările cookies