• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
200 de persoane protesteaza la Universitate fata de modificarile aduse Codului penal

200 de persoane protesteaza la Universitate fata de modificarile aduse Codului penal

Peste 200 de persoane, in majoritate tineri, protesteaza la Universitate fata de modificarile aduse Codului penal, dar si fata de situatia de la Pungesti, strigand "Uniti, salvam toata Rominia" si "De Craciun si Revelion fara Ponta si Chevron".

Protestatarii s-au adunat la fantana de la Universitate, pentru a manifesta "impotriva puslamalelor din Parlament", dupa cum au anuntat pe Facebook, pentru modificarile aduse Codului penal, scrie Mediafax.
 
Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal. Tot marti, Camera a aprobat un proiect de modificare a Codului Penal respins de Senat in octombrie 2012, prin care se schimba articolul privind conflictul de interese, fiind eliminata categoria functionarilor publici.
 
Modificarile au fost contestate puternic de presedintele Traian Basescu care a declarat, marti, ca va retrimite Parlamentului legea prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici. Seful statului a mai spus ca modificarile la Codul penal adoptate de Camera Deputatilor sunt "dramatice" si "darama zece ani de munca si activitate a institutiilor anticoruptie" precum DNA sau ANI.
 
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a aratat ca, in urma modificarilor aduse Codului Penal, parlamentarii trimisi in judecata pentru fapte de coruptie sau asimilate acestei infractiuni ar putea sa fie achitati, iar cei aflati in detentie, prin condamnari definitive, ar putea fi pusi in libertate.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a criticat, la randul sau, modificarile aduse Codului Penal, subliniind ca nu le-a primit spre avizare, asa cum prevede legea. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a precizat, joi, intr-un comunicat, ca nu avea obligatia sa ceara avizul CSM.
 
Ambasadele Statelor Unite, Olandei, Germaniei si ambasadorul britanic, Martin Harris, au criticat, miercuri, amendamentele aduse la Codul Penal de catre deputati.
 
Si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a sesizat, joi, Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Codului penal care au fost aprobate marti de Camera Deputatilor.

15 decembrie 2013 18:30
Modifică setările cookies