• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
6 octombrie, data la care mergem la referendum privind eutanasierea cainilor maidanezi

6 octombrie, data la care mergem la referendum privind eutanasierea cainilor maidanezi

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, ca va propune in CGMB ca bucurestenii sa raspunda la referendum, pe 6 octombrie, la intrebarea: "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al Municipiului Bucuresti si nerevendicati in termenul prevazut de lege? Da sau nu?".

Sorin Oprescu a spus ca 6 octombrie va fi data organizarii referendumului local privind eutanasierea cainilor fara stapan.
 
Potrivit articolului 4 al Legii 227/2002 pentru aprobarea OUG 155/2001, "cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan, unde vor fi cazati o perioada de 14 zile". "In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare prevazut la art. 4, cainii nu au fost revendicati sau adoptati conform anexelor nr. 4 si 5, acestia vor fi eutanasiati", conform Legii 227/2002. Legea mai prevede ca eutanasia este "un act de sacrificare prin procedee rapide si nedureroase" a cainilor, noteaza Mediafax.
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat miercuri ca municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea cainilor vagabonzi si va face, legat de aceasta problema, "exact ceea ce vrea populatia".
 
Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea cainilor maidanezi a venit dupa ce Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionut, in varsta de sase ani, care era impreuna cu acesta cand, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.
 
Sorin Oprescu a mai spus ca, daca bucurestenii se vor pronunta la referendum pentru eutanasierea cainilor vagabonzi, atunci el va putea "pune presiune" pe parlamentari, in vederea adoptarii unui act normativ "cum vrea poporul", legat de aceasta problema.

5 septembrie 2013 15:25
Modifică setările cookies