• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
7 candidati la bacalureat de la Liceul Bolintineanu, eliminati in urma probei de limba romana

7 candidati la bacalureat de la Liceul Bolintineanu, eliminati in urma probei de limba romana

Sapte candidati la bacalureat de la Liceul Bolintineanu au fost eliminati din examen, dupa ce asupra lor au fost gasite dovezi care indica tentativa de frauda la proba de limba si literatura romana, sustinuta luni, informeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Decizia, luata marti de Comisia de bacalaureat a municipiului Bucuresti, vine ca urmare a faptului ca asupra celor sapte elevi care au sustinut proba scrisa de limba si literatura romana la centrul de examen al Liceului "Dimitrie Bolintineanu", luni, "au fost gasite dovezi care indica tentativa de frauda - copiute, carti cu rezolvari, telefoane mobile etc", se arata in comunicatul ISMB, preluat de Mediafax.
 
Lucrarile elevilor eliminati din Bacalaureat vor fi anulate, potrivit sursei citate.
 
In urma cu cateva ore, Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, declara ca, dupa ce Parchetul va comunica mai multe date din ancheta, se va decide daca toti elevii de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" vor sustine proba de miercuri a bacalaureatului, precizand ca deocamdata nu sunt indicii ca lucrarile ar fi fost viciate. Pricopie a spus ca nu se pune problema ca proba scrisa la Limba si literatura romana sustinuta luni sa fie reluata, precizand ca in majoritatea centrelor de examen examenul s-a desfasurat in conditii bune, doar la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" fiind probleme "extrem de grave".
 
Remus Pricopie a precizat ca 256 de elevi au sustinut proba scrisa la Limba si literatura romana la Liceul "Dimitrie Bolintineanu". Ministrul Educatiei a apreciat ca interventia Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a fost prompta si corecta, anuntand ca pentru proba de miercuri de la bacalaureat, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" va fi o echipa noua.
 
Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" Costica Varzaru a luat bani de la elevi inscrisi la bacalaureat, intervenind sa fie desemnati anumiti supraveghetori "permisivi" si o comisie care sa poata fi influentata in fraudarea examenului, potrivit Parchetului Tribunalului Bucuresti.
 
Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus, marti, retinerea pentru 24 de ore a fostei directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala Costica Varzaru, cercetata pentru trafic de influenta. Procurorii au cerut instantei Tribunalului Bucuresti arestarea ei preventiva.

2 iulie 2013 19:57
Modifică setările cookies