• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
7 din 10 hoti de buzunare la Oslo sunt romani

7 din 10 hoti de buzunare la Oslo sunt romani

Sapte din zece persoane arestate pentru furturi din buzunar la Oslo, incepand din 2012 si pana in prezent, sunt romani, potrivit unor date oficiale, relateaza publicatia The Norway Post in pagina electronica de marti.

Potrivit publicatiei, din cele 171 de condamnari ale unor romani, la Oslo, Asker si Bærum, din 2012 si pana in prezent, 152 privesc furturi, jafuri sau activitati legate de bunuri furate.
 
Cele mai multe dintre infractiuni sunt comise de "profesionisti", care arata ca niste straini bine imbracati ce muncesc impreuna, a declarat Roar Kvassheim, seful unei echipe specializate in domeniul furturilor in cadrul Politiei din Oslo.
 
Potrivit publicatiei, incepand din august 2012, 70% dintre persoanele condamnate pentru furturi sunt romani. Acest procent l-a determinat pe actualul ministru al Justitiei Grete Faremo sa isi exprime ingrijoarea fata de situatia romilor in Romania si sa se intrebe de ce fondurile oferite de Guvernul norvegian nu au fost investite in vederea imbunatatirii conditiilor pentru romi.
 
Ministrul urmeaza sa efectueze saptamana viitoare o vizita in Romania, pentru a discuta despre aceasta situatie cu autoritatile locale, scrie publicatia.
 
Potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK, Oslo au constituit un fond pentru ajutorarea romilor din Romania in suma de 134 de milione de coroane norvegiene (peste 17,4 milioane de euro). Fondurile se afla in continuare in cont, iar mii de romani vin la Oslo in fiecare vara sa cerseasca pe strazi, scrie The Norway Post.

18 iunie 2013 13:54
Modifică setările cookies